В представата ни за успех винаги присъстват лицата на жени

...
В представата ни за успех винаги присъстват лицата на жени
Коментари Харесай

Ивет Лалова – жената, която бяга редом с успеха

В визията ни за триумф постоянно участват лицата на дами и мъже, чиято житейска история излиза отвън познатите коридори и разрушава на пух и прахуляк изказванията на скептиците, че човешкият дух, упоритости и желания са елементарно раними, имат лимитирани благоприятни условия и лимитирано поле за изява. Успехът рядко се показва единствено в професионална или единствено в личностна резистентност. Той е цялост от самостоятелни качества, метод на мислене и метод на деяние, подкрепени от доста труд, дисциплинираност и целенасоченост, а най-успешни са хората, които стоят изправени пред провокациите и съумяват да преодолеят всяка компликация.

За неравния път на триумфа, за успехите и загубите, за сълзите и смеха в спорта и живота беседваме с Ивет Лалова. Edna.bg, дружно с Huawei България и няколко български медии вземат участие в общ план за представянето на новата серия интелигентни часовници Huawei Watch3. Проектът включва диалог с известни лица от България по тематики свързани с новите часовници и хората, които ги носят - независимост, връзка, себеизразяване, капацитет и триумф. Нашата тематика е Успехът, а наш посетител – Ивет Лалова.

 Huawei Huawei

Здравей, Ивет! Наричана си една от най-успешните български лекоатлетки. Каква е твоята формулировка за триумф? Има ли общовалидни правила на триумфа?

Моята персонална формулировка за триумф е цялост от голям брой реализирани по пътя цели и фантазии. За това би трябвало освен огромно предпочитание, само че дисциплинираност и неизменност, мотивация да извървиш самия път до триумфа. Както и съидейници, с които да вървиш дружно по този път.

Успехът в никакъв случай не е обезпечен, само че когато си направил и дал доста от себе си оценяваш докъдето и да стигнеш, тъй като се движиш напред и мечтаеш.

Освен сполучлива спортистка си и една от най-обичаните. Трудно ли се носи короната на всенародната обич?

Короната на любовта е по-лека, само че тя също има своята цена. Когато вниманието е ориентирано към теб дълго време, като се изключи че се чувстваш виновен, поемаш и големи дози от тази любов и това е безпределно вдъхновяващо и мотивиращо. Получавам десетки известия от младежи, които желаят да се занимават със спорт и споделят, че ги въодушевявам, това е най-голямата любов, която можеш да получиш.

 В спортното си всекидневие Ивет употребява Huawei Watch 3 с диаметър 46мм, черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка, който е лек и комфортен за следене на тренировки, в това число плуване в басейн и открити води. Тя е и едно от лицата на цялата серия Huawei Watch 3, снимана в специфична фотосесия от стилния фотограф Костадин Кръстев Коко. В нея тя носи и бижуто Huawei Watch 3 Pro Elite, с корпус и каишка напълно от титаниева сплав. Неговото 48мм титаниево тяло с керамична основа и 1.43-инчов AMOLED екран, предпазен със сапфирен кристал, допълват цялостния дизайн, материали и направа на часовник от най-голям клас, които е един от обичайните знаци на триумф в живота. Huawei

В спортното си всекидневие Ивет употребява Huawei Watch 3 с диаметър 46мм, черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка, който е лек и комфортен за следене на тренировки, в това число плуване в басейн и открити води. Тя е и едно от лицата на цялата серия Huawei Watch 3, снимана в специфична фотосесия от стилния фотограф Костадин Кръстев – Коко. В нея тя носи и бижуто Huawei Watch 3 Pro Elite, с корпус и каишка напълно от титаниева сплав. Неговото 48мм титаниево тяло с керамична основа и 1.43-инчов AMOLED екран, предпазен със сапфирен кристал, допълват цялостния дизайн, материали и направа на часовник от най-голям клас, които е един от обичайните знаци на триумф в живота.

Изисква ли триумфът жертви и какво трябваше да пожертваш ти в името на спортната си кариера?

Успехът желае не толкоз жертви, колкото кураж за взимането на значими и сложни решения когато и да е. Когато имаш обич и поддръжка, нищо не се усеща като жертва. Когато си наясно с това, какво искаш да постигнеш и по какъв начин да го постигнеш, когато имаш проект и тактика, се желае само дисциплинираност и неизменност.

Като по-млада можех да изброя куп неща, които съм пожертвала, само че в този момент съзнавам, че съм имала и имам всичко.

Какво те кара да продължаваш да тренираш и да си измежду най-хубавите в света?

Новите цели, които се трансформират и преобразяват в разнообразни форми, само че не престават да носят мотивация да бъда на пистата. Атлетиката е цялост от пристрастеност, професионален път и метод на живот за мен. Обединени в едно ми носят голям заряд от сила.

Колко високи са твоите цели?

За някои могат да бъдат оскъдни, а за различен невероятни. За мен задачите построяват живота, за който съм си мечтала от дете. А и споделят, че задачите постоянно би трябвало да са високи, единствено по този начин ще сме задоволително окуражени за постигането им. Моите цели са се разпростирали от чист дебелоглав до реализиране на най-големите ми триумфи и постоянно са ме водили напред.

Полезни ли са несполуките и сълзите по пътя към триумфа съгласно теб? Мотивират или демотивират?

По-скоро са неизбежни. Реакцията ни за това, което се случва към нас, зависи от нас самите. Когато сме задоволително стимулирани, сълзите не могат да ни спрат. Можем само да се учим от тях и да продължим напред още по-обогатени със познания и опит.

Как спорта се отразява на персоналния ти живот? Повече дава или повече взема?

Спортът ми е дал с изключение на страховит брачен партньор и доста близки другари, без които не бих могла да си показва живота си. Определено дава, само че зависи и каква е твоята персонална настройка. Ако избереш да гледаш към всички пропуснати празници, рождени дни, сватби и пропуснато време с околните, може и да ти се коства, че взема.

Какви бяха страстите след Олимпийските игри в Токио?

Емоциите ми се изливаха като от бутилка, пълнена толкоз дълго време. Самият факт, че Олимпиада беше повече от сполучлива, докара всички до еуфория от това да сме там. Моите персонални страсти в една дума бяха благополучие. От това да съм част от една историческа Олимпиада, до това, че е рекордна и за мен и българската лека атлетика.

След всичко разказано дотук, по какъв начин би дефинирала напрежението за теб?

Стресът е това, което ни кара да не стопираме, да не сядаме, да се борим, само че стресът може да е толкоз унищожителен за цялото ни тяло, а и прочувствено, по тази причина би трябвало да го следим, тъй като е невероятно да го заобикаляме. Радвам се, че имам асистент като Watch 3 на Huawei, който следи равнището на стрес в тялото ми през целия ден. Така разбирам в кои моменти би трябвало да натисна пауза и да си умря от всичко.

 Huawei Huawei

Накъде оттук насетне?

Само напред и нагоре, само че първо ще отида до морето  smiley

Целите не престават, на хоризонта се появяват нови хрумвания и цели в и отвън спорта, единствено времето и персоналната ми мотивация ще покажат, какъв брой от тях ще реализира през идната година.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР