В предпоследия ден от програмата на КЕФФ Пловдив 2021 /10ти

...
В предпоследия ден от програмата на КЕФФ Пловдив 2021 /10ти
Коментари Харесай

Комедийният киноуикенд в Пловдив продължава с най-новите фил...

В предпоследия ден от програмата на КЕФФ Пловдив 2021 /10ти юли/ феновете ще могат да видят още три заглавия от комедийния европейски киноафиш.

От 19:00 часа в LUCKY Дом на киното е прожекцията на унгарския филм, включен в паралелната стратегия на фестивала - „ СЕГА Е МОМЕНТЪТ “. Забавната история наблюдава развоя на събитията за Силви, която бяга от сватбата си и скача в първата кола, изпречила се пред очите й – едно такси. Шофьорът му възнамерява личното си ергенско празненство същата вечер и макар, че към този момент е завършил работа за деня, се съгласява да закара злощастната младоженка. И двамата не подозират, че забавната част от деня им занапред предстои…

От 21:00 часа е втората фестивална прожекция на немския филм „ КОНЦЕРТЕН ЖИВОТ “. Описван от немската прес като „ ода за питейните заведения в избата “, филмът ще бъде показан персонално от продуцентът му – Мартин Лишке. Сюжетът ще срещне публиката с цяла палитра от шарени облици, които посещават избения бар – всеки със своя друг свят, светоглед и орис.



В Лятно кино Орфей от 21.30 ч. е прожекцията на още едно заглавие от конкурсната стратегия – „ ДРУГАРЯТ ДРАКУЛА “ /Унгария/. История за вампири и унгарската загадка полиция, която е по следите им и е готова да употребява целия си боеприпас (и най-много чесън) против тях. Другарят Фабиан, унгарският воин на Кубинската гражданска война се завръща вкъщи, само че нещо не е наред – той наподобява едвам 30-годишен и държанието му е повече от необичайно. Млада двойка, работеща за тайната полиция, е натоварена със задачата да разкрие тайната на безконечната му младост и истината за неговите планове...



В 20:00 часа е в клуб Fargo ще се организира втората фестивална среща-разговор със специфичните посетители на фестивала, които ще споделят елементи за своята работа по филмите, ще разискват настоящи и занимателни кинотеми и ще дават отговор на въпросите на феновете. Тази вечер киноманите ще могат да се срещнат с немския продуцент Мартин Лишке, актрисата Лили Уолтърс, изпълняваща основната роля във кино лентата „ Другарят Дракула “ и продуцентът на най-касовата сръбска комедия „ Парад “ – Биляна Първанович.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от стратегия „ Нaследство “ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции коства 35 лева Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на уеб страниците ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино " Орфей ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР