В предаването Панорама по БНТ Тодор Тагарев , каза че

...
В предаването Панорама по БНТ Тодор Тагарев , каза че
Коментари Харесай

Военният министър: Никога не е ставало въпрос за разформироване на български части, за да се освободи оръжие за Украйна

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Тодор Тагарев, сподели че България ще продължи да оказва помощ на Украйна, самата помощ ще стане по-голяма като процентно съответствие. „ Ние оказахме филантропична помощ първо, по решение на Народното събрание дадохме и един пакет помощ, в този момент даваме втори пакет. Ще забележим дали не можем да дадем още нещо съгласно нашите благоприятни условия и да, вършим това изцяло намерено ".

Това, че даваме помощ е добре да е известно на българите, защото това е нашата политика, изясни Тагарев. „ Помощта за Украйна ще разреши, когато се освободи, към този момент да тръгнем към един по-стабилен район. Всичко това е доста значимо и ние имаме това схващане, с това разбираме споделяме, че оказваме помощ ".

Самолети и танкове няма в този пакет за помощ, само че другото дано си остане, то е и е поверителна информация, добави Тагарев.

Една атака в никакъв случай не е лесна, счита Тагарев. „ Да не забравяме, че Украйна не разполага с авиация, с цел да работи дейно. За страдание авиацията на Русия е по-силна, въпреки че Украйна съумява да компенсира това предимство с предоставените й средства за противовъздушна защита ".

Никога не е ставало въпрос за разпускане на български елементи, с цел да се освободи оръжие за Украйна, безапелационен е Тагарев.

Обучението на украинските санитари ще бъде в София, съобщи Тагарев. „ Обясних това доста детайлно в Народното събрание. Ние сме поели ангажимент да обучим до 60 украински военнослужещи за функционалността бойни санитари ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР