В предаването Панорама по БНТ проф. Атанас Семов, каза че

...
В предаването Панорама по БНТ проф. Атанас Семов, каза че
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: Все по-малко българите имат памет и уважение към институциите си

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия проф. Атанас Семов, сподели че все по-малко българите имат памет и почитание към институциите си. „ Днес е 11 май - датата за един от най-големите преврати в историята ни. Нашият народ е изтощен от превратности и има потребност от предвидимост, от това да чуе управнически диалог за полезности, който отделя зърното от плявата. И по тази причина ми се желае и си припомням, влизайки през днешния ден в малкия екран, за акад. Стефан Воденичарав, който беше подел самодейността „ Единение ".Имаме потребност да бъдем обединявани към значими хрумвания, персони, начинания ".

Мисля си, че личността на Левски е безусловна за всички политически сили и общество в България и по тази причина концепцията на ръководителя на Българска академия на науките да се прекръсти летище „ Враждебна " на летище „ Васил Левски ", с цел да бъде направено това в този момент, изясни Семов. „ Това е най-малкото, което можем да създадем, с цел да се понадигнем на пръсти и да се приближим до неговата висота. Той приказва за тъждество на всички етнически групи. Левски е първият европеец, който произнася формулата „ Чиста и свята република ".

Има въпроси, по които можем да реализираме единодушие, стига да мислим за полезности, добави Семов. „ На равнище самоирония и анекдоти - да, познаваме се, само че на равнище ръководство - доста тежко не. Преходът беше изработен по модели и хрумвания, които не подхождат в задоволителна степен на особеностите на българския народ. Един от проблемите в правосъдната система и корупцията, произтичат от това, че доста от нашите правила не са пригодени на това да подхождат на националния ни темперамент ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР