В предаването “Още от деня“ той бе категоричен, че не

...
В предаването “Още от деня“ той бе категоричен, че не
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Не е работа на партиите да предлагат на президента кой да бъде мандатоносителя

В предаването “Още от деня “ той бе безапелационен, че не е работа на партиите да оферират на президента кой да бъде мандатоносителя. „ Чухме оферти за осъществяване на нови съвещания, само че президентът организира задоволително такива, остава единствено да се вземе решението “, изясни той.

„ Ние през днешния ден приложихме по-различен метод като изрично не сме съгласни с вмешателството в работата на президентската конституция и на процедура с нарушаването на Конституцията. Няма какво да си приказваме на сходни срещи, с изключение на да се разделят постове, няма логичност за сходни срещи и Българска социалистическа партия няма да взе участие в сходни “, абсолютно заявик той като добави, че за сметка на това в оставащите до петък дни може да се свърши потребна работа: „ Можем да се опитаме да реализираме консенсус по актуализацията на бюджета. Ние от Българска социалистическа партия считаме, че това е огромната задача пред партиите в Народното събрание и това е нещото, което при един сполучлив ход на тези диалози и сполучлива актуализация по цели, би могло да бъде основата и за политически консенсус за реализиране на ръководство на страната “, изясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

По мотив днешното изявление на Ива Митева от Има Такъв Народ, че третият мандат би трябвало да бъде връчен на “Изправи се.бг! Ние идваме “ Атанас Зафиров съобщи, че левицата не се меси в връзките сред другите партии. Той добави, че включването на “Има подобен народ “ в възможните диалози за нов кабинет е основно. „ Смятам, че това изказване е част от процеса на преосмисляне на позицията, че никога това Народно заседание не би трябвало да продължава своя живот “, сподели още Зафиров.

Във връзка със поръчките, че Ива Митева би могла да бъде добър кандидат-премиер, Атанас Зафиров уточни, че на този стадий не е съществено да се разясняват съответни имена. По думите му кандидат-премиерът би трябвало да е допустим за българското общество, да бъде човек, характеризиращ смяната и кадърен да зададе нов модел на ръководство на страната, както и да бъде допустим за партиите, които ще застанат зад него.

На въпроса продължава ли Българска социалистическа партия да твърди, че част от служебните министри могат да бъдат такива и в един постоянен кабинет, социалистът отговори: „ Определено в служебното държавно управление има доста сполучливи министри, това е оценка на българското общество и с част от тях би трябвало да бъде извършен диалог, само че този диалог би трябвало да се организира с президента “, акцентира Зафиров с уточнението, че зависи кой ще бъде мандатоносителят и какъв изобщо ще бъде методът към сформиране на кабинет.

Според Атанас Зафиров, в случай че не се стигне до реализация на мандат, е по-рационално да се проведат избори 2 в 1. Освен финансовия претекст, социалистът добави и аргумента, че не може българските жители да се вкарват от избори в избори, няколко недели поред. „ Другият въпрос е и по какъв начин ще се гласоподава, би трябвало да се регистрира дали машините извършиха своята функционалност “, сподели още той.

Парламентарните комисии са към този момент образувани и Атанас Зафиров показа, че даже и да не бъде осъществен мандатът, в оставащите 3 седмици на Народното събрание бюджетът може да бъде прегледан на първо четене.

Като ръководител на Комисията по защита Атанас Зафиров разяснява, че единственият метод за справяне с коронавирус рецесията и мигрантската рецесия, е актуализацията на бюджета. Той добави, че когато се наложи българската войска да се включва в защитата на границата, с цел да няма мигрантски напън, само че за това нещо също трябват пари. „ Политиците би трябвало да бъдат на висота и да са наясно, че когато чакаме осъществяване на дилемите по отбрана на териториалната целокупност и цялост на страната, би трябвало да осигурим съответния финансов запас. “ След визитата си на границата Зафиров открива, че има потребност от незабавни средства за укрепването, почистването и стабилизирането на защитното оборудване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР