В предаването Още от деня“ по БНТ Велислав Величков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Велислав Величков, каза
Коментари Харесай

Велислав Величков: Никой главен прокурор не пише обвинителен акт

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Велислав Величков, сподели че не мина по бързата писта измененията в Конституцията никой не очакваше. „ Беше ясно, че другите групи няма да го поддържат. Очевидно е правена някаква сглобка на концепциите на три парламентарни групи и са направени взаимни отстъпки. Така се е получило малко амалгама от трите неща. Не знам за какво трябваше да се търсят 166 подписа. Самите вносители осъзнават, че някои от текстовете не са добре написани, имат несъгласия с съществени правни правила и ще ги осъществят сред първо и второ четене. Ние сме споделили ясно своите визии и се надявам в тези два месеца всички организации ще съумеят да влязат в диалогов режим с народните представители в съответната комисия, с цел да се появят нужните текстове с цел да се появи действителна правосъдна промяна. “

За нас особено наподобява, че се лимитират права на основния прокурор, само че в случай че се прочетат всички текстове ще се види, че не е по този начин, счита Величков.

Слонът в стаята е основния прокурор и се вижда, че всички се пробват да реалокират слона в стаята, изясни Величков. „ Никой основен прокурор не написа обвинителен акт “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР