В предаването Още от деня“ по БНТ Огнян Златев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Огнян Златев, каза
Коментари Харесай

Огнян Златев: Опасенията от влизане в еврозоната не се основават на никакви конкретни факти

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Огнян Златев, сподели че влизането в Еврозоната е развой от стъпки, през които една страна би трябвало да премине. „ Това се случи с Хърватия, която съумя бързо и целеустремено, без значение от политическите противодействия, да извърви този път и в този момент сме на финалната права. Чакаме датата 1 януари, всички останали стъпки са минати сполучливо “.

Очевисно, откакто до този миг не сме получили покана за влизане в Еврозоната, явно имаме какво още да свършим, счита Златев по повод влизането на България в Еврозоната.

Спор за и срещу влизането в еврозоната се води във всяка една страна, на която й следва да направи такава стъпка, изясни Златев. „ Хората са обезпокоени, обективно е да са обезпокоени, тъй като това е нещо ново. Работа на държавното управление, на централната банка да организира задоволително ясна акция, с която да изясни за какво тези опасения не се основават на съответни обстоятелства. “

Не можем да съпоставяме присъединението на България и Румъния с влизането в Шенген с Хърватия, счита Златев. „ Хърватия няма механизъм за наблюдаване, а ние имаме, по тази причина не може да вършим такова съпоставяне. “

Още преди 11 години има страни, които считат, че България и Румъния са изпълнили всички условия и няма спънка да бъдат признати, само че както виждаме на процедура решението е политическо, то би трябвало да се вземе от ръководителите на всички страни единомислещо, изясни Златев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР