В предаването „Още от деня по БНТ Калоян Стайков, каза

...
В предаването „Още от деня по БНТ Калоян Стайков, каза
Коментари Харесай

Калоян Стайков: Към момента най-сигурните източници изглеждат доставчиците на втечнен газ

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Калоян Стайков, сподели че все още има благоприятни условия за доставки на природен газ, които нито са изпуснати, нито е толкоз отчайващо ситуацията, колкото го изкарват някои. „ Тези благоприятни условия са под изискване, че служебното държавно управление направи спомагателни стъпки за обезпечаване на спомагателни доставки. "

Към момента най-сигурните източници наподобяват доставчиците на полутечен газ, които внасят газ за Европа. Те малко по малко стартират да заместват доставчиците от " Газпром ". Има опция и за доставки на тръбен газ от Норвегия, съобщи Стайков.

Ако " Газпром " спре напълно природния газ за Европа, обстановката става друга и прочитът на обстановката ще е различен, посочи той.

Европа загуби много време, още през февруари можеше да се планува, че ще има ограничаване и прекъсване на доставки на газ от Русия. Трябваше по-рано да стане ясно на Европейския съюз, че това, което Русия приказва, и това, което прави, са две разнообразни неща, акцентира енергийният специалист.

Той разяснява, че България не получава количествата природен газ по контракта с " Газпром ", тъй като Русия е решила едностранно да промени изискванията. При американския газ приказваме за краткосрочни доставки. Когато доставките са краткосрочни, те, естествено, са на по-висока цена. Миналата година дебатът беше на база цена, търсеше се по-евтиният, а тази година към този момент дебатът е за обезпечаването на доставките, сподели още Калоян Стайков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР