В предаването „Още от деня по БНТ Христина Христова, каза

...
В предаването „Още от деня по БНТ Христина Христова, каза
Коментари Харесай

Христина Христова: 40% от домакинствата в България имат затруднение да осигурят достатъчно топлина в дома си

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Христина Христова, сподели че имаме проблем с енергоносителите. „ Българска народна банка направи прогноза за повишение на цените до края на годината на природния газ, на петрола, на ел. силата и на храните. Това са явно тези четири вектора, по които би трябвало да се работи. "

Относно тристранното съдействие, добре е, че там са опитни - и настоящия министър председател, и общественият министър, тъй като тристранния разговор е част от европейския тристранен разговор и по тази причина е доста значимо да се търси поддръжката на синдикатите и работодателите, счита Христова.

Останах сюрпризирана, че предходното държавно управление не предприе корекции на обществената стратегия за отопление, съобщи Христова. „ Осигури се повишение на сумите от 20 лева на месец, което напълно не покрива растежа на цените на енергоносителите. Тази стратегия съдържа в себе си опция за развиване. Аз мисля, че не е нужен парламент, с цел да може и служебното държавно управление да разшири кръга от хора, които могат да получават тези помощи. Засега към 250 хиляди фамилии са подпомагани, само че имаме данни на Евростат, които споделят, че 40% от семействата в България имат усложнение да обезпечат задоволително топлота в дома си ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР