В предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков, каза
Коментари Харесай

Магистрала Тракия не може да поеме трафика към морето

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Андрей Цеков, сподели че мъчно се пътува към морето, тъй като автомагистрала " Тракия " от дълго време е изчерпала потенциала си да бъде съществена артерия през летния сезон. „ Тази автомагистрала с трите си ленти не може да поеме трафика към морето. Отдавна е следвало да бъде планувано построяването на нови платна, по тази причина сега предизвикваме процедури за обмисляне, планиране и създаване на спомагателни платна ".

Той разясни, че в бюджета постоянно е имало пари за ремонт и за създаване на нова пътна мрежа.

" В момента в бюджета на министерството са заложени към 2,5 милиарда лв. за строителство и съществени поправки на републиканската пътна мрежа ", сподели министърът.

По думите му е обезпечена част и за настоящи поправки.

" Предостатъчно са средствата. Проблемът в никакъв случай не са били парите, а плановата подготвеност, планирането и контрола ", добави Андрей Цеков.

Той разясни, че се е породило подозрение след припрени дейности от страна на служебния кабинет, когато бившето управление на Агенция " Пътна инфраструктура " се е пробвало в границите на 2-3 дни да издаде решения за избор на реализатори за пътна поддръжка в идващите 4 години на стойност над 4 милиарда лв..

" Заради това назначих одит на публичните поръчки, който установи предпоставки за незаконосъобразно и неефективно разходване на тези пари ", акцентира районният министър.

Андрей Цеков е безапелационен, че индивидуален аршин не би трябвало да има.

" Проблемът е, че в страната ни няма обезпечена капиталова стратегия ", сподели още районният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР