В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Минчев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Минчев, каза
Коментари Харесай

Минчев: Разложението в прокуратурата беше постигнато с години усилен труд

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Никола Минчев, сподели че шансът да бъде изменена позицията, която беше декларирана още след изборите, че няма по какъв начин да бъде подсилен първият мандат на ГЕРБ-СДС, беше най-малък. “ Очаквано тази позиция беше препотвърдена. “

Това, че ние не подкрепихме ГЕРБ за първия мандат, идва по аргументи, които видяхме образно и през тази седмица. Това, което знаехме през годините - че е имало най-откровено кадруване от страна на ГЕРБ в правосъдната власт, всички тези кавги при изказването на основния прокурор и ответният удар на Борислав Сарафов обрисуваха ясно какво е разложението в прокуратурата. Това беше реализирано с години наред интензивен труд. От това състояние ние ще би трябвало да поставим доста сериозен труд, с цел да върнем доверието в прокуратурата. Няма по какъв начин да подкрепим ГЕРБ освен това състояние. Нямаше по какъв начин да подминем това при взимане на решение, съобщи Минчев.

Смятаме, че България има потребност от постоянно държавно управление. Ние сме почнали промени и действаме по правосъдната промяна. Може да се получи поддръжка за втория мандат, тъй че всички тези промени да продължат, уточни депутатът от ПП-ДБ.

Заявката на Габриел за премахване на Гешев беше добра, само че последващите дейности демонстрираха, че в тази вода има доста мътилка. Изведнъж шестима прокурори се причислиха към тази поръчка. Това приказва за прекомерно добра съгласуваност, което води до съмнение за подозрително съдействие сред управляващите, означи Никола Минчев.

В отговор на въпрос дали възможни промени в препоръчаното от ПП-ДБ държавно управление с втория мандат биха били жест към ГЕРБ, той сподели: " Не бих го определил като жест към ГЕРБ. Дори и да има някакви промени, те може да се случат по този начин или другояче, това не е самоцел ".

Минчев удостовери, че от ПП-ДБ стартират диалог за консенсус към конституционните промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР