В предаването Лице в лице“ по бТВ Красимир Грозев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Красимир Грозев, каза
Коментари Харесай

Журналист: Цялата ескадрила на F-16 ще я имаме 2030 г.

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Красимир Грозев, сподели че през 2025 година ще дойдат тези самолети, които преди поръчахме, а с цел да ги усвоим ще трябват още 2 години, т.е. към 2027 година „ Инфраструктурата се движи със съществено забавяне за тези самолети. Това е за първите осем самолети. Следващите 8, в случай че Народно събрание утвърди, те ще дойдат през 2027 година, т.е. 5 година след подписването, там също има едно асимилиране, мисля че президентът е прецизен за оценката си за 2030 година, в случай че приказваме за тази ескадрила от 16 самолета “.

Трябва да се опитаме да намерим втора употреба изтребители, които да ги вземем чартърен за няколко години сред 3 и 6, добави Грозев. „ МиГ-овете краят е 2023 година Няма по какъв начин да ги поддържаме. “

Възможно е еър полисинга да поддържа сигурността на нашето въздушно пространство, само че въпросът е кой ще заплати това нещо, безапелационен е Грозев. „ Няма значение кои съдружници ще дойдат, това за нас носи избрани разноски. Обстановката е много тежка в Европа, за нас би било добре, в случай че ние се грижим сами за сигурността на въздушното ни пространство “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР