В предаването Лице в лице по бТВ Георги Гвоздейков, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Георги Гвоздейков, каза
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: БДЖ трябва да влезе в нова ера

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Георги Гвоздейков, сподели че БДЖ би трябвало да влезе в нова епоха. „ Голямата промяна, от която се нуждае, е софтуерна. Успяваме да наваксаме някак си посредством Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Срокът, в който би трябвало да бъде реформирана, не е толкоз дълъг ".

" Частна железница към момента няма, лицензът е даден на оператор, който може да оперира по държавните железници. Инфраструктурата е на страната и по този начин ще остане. Тази компания може да придобие лична комбинация или композиции и посредством покупка или наем и да оперира по избрани направления. Колкото повече конкуренция има на пазара, толкоз по-добра ще става услугата ", уточни още той.

Според него, капацитетът на железопътния превоз е голям, тъй като е екологичен. Гвоздейков увери, че ще опитат да го създадат и относително бърз. " По ПВУ използваме всички принадлежности. Имаме изгубени пари по другите европейски стратегии, тъй като нямаме потенциал да управляваме тези планове ", разяснява министърът.

Той засегна и тематиката за медицинските хеликоптери, които страната ни чака. " До края на декември първият би трябвало да е подготвен за превоз до България. Даже превозът ще бъде изработен с полет. Шестте водача минаха сполучливо образование в Италия. В Италия са и инженерите с лиценз с право да обслужват тъкмо този хеликоптер. Готови сме с екипаж за два хеликоптера, вторият хеликоптер би трябвало да пристигна през юни. Лекарите са минали съответното обиучение, само че ще е належащо още едно, което се прави на тренажор. Част от операциите се правят по време на полет, ситуацията е по-различна, в сравнение с земята ", изясни Гвоздейков.

Той добави, че се е абстрахирал от политическото говорене и гледа да си прави работата. На въпрос дали се тормози, че ще бъде заменен на поста при ротацията на министър председатели, Гвоздейков уточни: " Старите хора споделят: каквото пристигна, а като пристигна, ще му мислим ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР