В предаването Лице в лице“ по бТВ Даниел Лорер, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Даниел Лорер, каза
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ПП никога не е била дете на президента

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Даниел Лорер, сподели че Политическа партия в никакъв случай не е била дете на президента. „ Ние през цялото време заявявахме, че Политическа партия ще води доста самостоятелна политика. Може би това не се понрави. Възможно е президентството да е имало наставнически усеща към Политическа партия, които ние не сме оправдали “.

По думите му партията, която получи третия мандат, би трябвало да накара ГЕРБ и Движение за права и свободи да кажат дали поддържат правосъдна промяна.

" Има ли групировка в Народното събрание в този момент, която е способна да накара политическите сили да спрат с блъфовете - имам съществени подозрения в това. Смятам, че Демократична България имат максимален късмет да го създадат. Те доста от дълго време са декларирали позицията си за правосъдна промяна. България няма да се отлепи от опашката на Европа, до момента в който тук няма идентична правда за всички “, сподели Лорер.

Според него множеството проблеми потеглят от въпроса за контрола на основния прокурор и държавно управление без увереност по отношение на правната промяна ще бъде " безпредметно “.

Даниел Лорер разяснява тематиката с въглищните централи.

" Обстановката в Европа се промени коренно след войната в Украйна и имаме цялостното право да търсим проверка на проекта по отношение на новата конюнктура. Самият проект беше направен доста преди началото на войната. Интензитетът, с който Мариците работеха тогава беше доста по-малък и тежаха извънредно доста на бюджета, защото токът беше на ниска цена и се постановяваше да се заплащат въглеродни излъчвания от стотици милиони “, сподели той.

По думите му е значимо да заявим подготвеност по построяването на блокове в Козлодуй и Европейска комисия да има ясна видимост, че след 10-15 години България ще има постоянни мощности, които да стартират да заместват въглищните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР