В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ

...
В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ
Коментари Харесай

Вицепремиер и депутат от ГЕРБ заплашиха в ефир Виктор Николаев

В предаването през днешния ден един след различен гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и водач на националистите от НФСБ Валери Симеонов, като и двамата си разрешиха да насочат закани в ефир към водещия Виктор Николаев.

Първо при диалога с Тодоров, който разпалено говореше против президента Румен Радев за договорката с грипените, журналистът попита дали става дума за "шайка ". Това очевидно изнерви депутата от ГЕРБ, който преди да стане гербер бе гневен критик на режима на Бойко Борисов и разгласява "разследващата " книга "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите ".

"Много мощни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, но виждам -липсва столчето ѝ. За подобен въпрос, аз в случай че съм началник в малкия екран, отстранявам ", сподели Тодоров.

Веднага след гостуването на Тодоров, водещият на утринния блок на Нова телевизия трябваше да изтърпи и други язвителни забележки за това, че мястото до него е празно. И то от доста по-високо равнище.

"Не се опитвайте да клатите страната ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов минути по-късно, разгневен от разкритията по абсурда "Кумгейт ".

Николаев попита "Аз клатушкам страната или Вие? "

"Нека не влизаме в жълтини и да трансформираме тематиката от "Кумгейт " в не знам и аз какво. За мен отговорен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на краткотраен контракт и след това не е провел конкурс, а им е направил контракта непрекъснат. Вие, да вземем за пример, също сте били назначен на краткотраен контракт, след това са ви го създали непрекъснат. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си самичък ", прояви духовитост Симеонов.

После той добави:

"Аз, в случай че бях злоумишлен, в този момент щях да направя един "Викторгейт " за Вас на следващия ден и да го разглася да вземем за пример, същото е ", сподели вицепремиерът.

Изявленията на двамата политици от ръководещото болшинство незабавно провокираха лавина от мнения в обществените мрежи.

Ето някои от тях:

Официална позиция на ГЕРБ:

"ПП ГЕРБ постоянно е защитавала свободата на медиите. По мотив днешното присъединяване на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме:

Смятаме, че свободната публицистика има правото да пита и да задава въпроси.

За нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори.

Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово персонално мнение. "

Анна Заркова, публицист:

"Като публицист за 25 години, при всички управляващи, които са се сменили, 3 пъти съм заплашвана с уволняване за това, което пиша: един път в кабинета на един министър, повторно - в кръчмата от един зам.-главен редактор, подпийнал, трети път - в коридора от един от предпоследните издатели на вестник "Труд ".

Но през всичкото това време не съм и сънувала, че е допустимо да се случи това, което видях през днешния ден в ефира на Нова телевизия: двама депутати от ръководещата коалиция общо три пъти в едно предаване да плашат водещия, че ще му изстине мястото! И да му припомнят саркастично, до момента в който той ги интервюира, че столът на колежката му до него е празен, тъй като и тя доста питала!.. Докато гасях тв приемника, с цел да не виждам унижението на Виктор, бях сигурна, че след държавно управление на Борисов -3, страната би трябвало да се закрие с всичките си институции - от Народното събрание до Съюза на публицистите. И след туй, в случай че остане по тия земи някой човек под 80 години, още веднъж да я построи. "

Полина Паунова, публицист:

"Три пъти писах от 7.30 до момента. И три пъти трих, тъй като не съумявам да се побера в кожата си.

Някакъв човечец, със мощно съмнителни професионални и персонални качества (с оглед държанието, което показва - щом ме е позор да изтъквам думите му - смятайте), станал народен представител. Озовал се с ръководещата партия. Дотук добре - той Борисов самичък сподели, че "това е материалът ". Но този личен състав на гласоподавателя (той е това) си разрешава да плаши публицист в частна медия с уволняване. В ефир.

Това дъно, обаче не беше всичко.

Вицепремиер си разреши, в същата частна медия, да споделя защо да се приказва и кои "глупости " не са за приказване. "не стига че сте без конкурс назначен, ами и самичък останахте да водите ", сподели Симеонов на Виктор Николаев. След което заключи, че елементарно се прави "Викторгейт "....

Първо - не знам за какво Виктор не изгони тия двама "управленци ", поради наглото им държание. Второ - часът е 10... Нова телевизия още мълчат.

Антон Тодоров би трябвало да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на гласоподавателя, не негов шеф. И на Шайката (по личните му думи) е прислуга, само че това е тематика обособена.

Валери Симеонов би трябвало да каже по какъв начин елементарно се прави гейт, опасност ли беше това? А къде му е оставката?
И не, по този начин няма да стане. Всъщност, дали ще стане зависи от нас.

Впрочем, още ли няма публично изказване от Нова? Или са си взели записка от оня с Шайката?! "

Радан Кънев, някогашен водач на ДСБ:

"Борисов си мисли, че е направил талантлив ход с Антон Тодоров (прочее, още очаквам този последният да ме запознае с братовчедите от вуйна ми партизанката...).

Хем заплашва намерено публицисти, хем индивидът, съгласно забележителна част от публичното мнение, не "притежава способността както да схваща свойството и смисъла на постъпките си, по този начин и да ги управлява ". И е надлежно юридически невредим.

Но е тъкмо противоположното. Бойко, вкарал си в Народното събрание или човек, който умишлено заплашва публицисти, или човек с тежко душевно заболяване, който би трябвало незабавно да се лекува. Не знам кое е, само че не е добре... И топката е в теб, не в него. "

Любомир Аламанов, медиен експерт:

"Антон Тодоров, представител на ГЕРБ към Виктор Николаев, водещ в Нова ТВ: "За такива въпроси отстранявам. "

Десет минути по-късно. Валери Симеонов, представител на Патриотите към Виктор Николаев, същия водещ: "Нещо самичък останахте да водите, а, по какъв начин е в този момент? Искате ли да Ви спретна един Викторгейт? "

Ужасно е, когато представящи се за про-европейско настроени политици заплашват публицисти в ефир. Позорно е. "

Александък Симов, народен представител от Българска социалистическа партия:

"Днес Антон Тодоров - Мумията и Валери Симеонов - Шегаджията от Бухенвалд в директен ефир си разрешиха да плашат публицист с уволняване. Нагло и безогледно. Синдромът "Бетина Жотева " към този момент става инфектиран и плъзва като психическо заболяване из коридорите на властта. Поведението и на Мумията, и на Шегаджията е неприемливо и цинично. Тези двамата нямат място в Народното събрание, държавното управление, а даже и в България. Нека да бъдат по този начин положителни да си вземат куфарите и да се върнат в 1933 година от която са изпълзели... "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР