В предаването „Денят започва с Георги Любенов Диана Русенова, каза

...
В предаването „Денят започва с Георги Любенов Диана Русенова, каза
Коментари Харесай

Диана Русинова: Нужна е много сериозна реформа в Агенция „Пътна инфраструктура"

В предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " Диана Русенова, сподели че въпросът по отношение на „ мигащото зелено " на светофара е доста дълъг и доста комплициран и предлага тази тематика да се приказва в експертен формат. „ В цяла Европа в общо 8 страни се ползва мигащото зелено, от тях в Европейски Съюз - три страни. Големият въпрос идва по какъв начин да създадем мигащото зелено, тъй че той да не опонира на конвенцията. Ако някой реши да го узаконява, то би трябвало да се реши по какъв начин това да се направи, с цел да не опонира на конвенцията ".

За страдание аз се нагледах на доста страховити неща във връзка с пътищата, които ще костват извънредно огромни разноски, да вземем за пример бях с сътрудници публицисти от Европейска комисия на Автомагистрала „ Хемус ", където гледахме с какво е правена арматурата - някакви алуминиеви профили, от което аз бях шокирана като го видях. „ Бях в Държавната приемателна комисия на автомагистрала „ Европа " и публикувахме образци за качеството на строителството. Например може ли да работите с торби пясък, които даже не са извадени, пясъкът не е изваден от торбата, от горната страна хвърлен бетон - каква издръжливост ще има това? "

Липсата на надзор от страна на страната заради някакви аргументи, е довело до това, че браншът може да прави каквото си изиска и след това това да бъде признато, а това ще коства животи по-късно, безапелационна е Русинова.

Нужна е доста сериозна промяна в Агенция „ Пътна инфраструктура ", която дава отговор точно за пътищата, счита специалистът.

Ако върнем контролът, в случай че върнем конкуренцията сред компаниите, аз мисля че даже и за компаниите ще е добре, изясни Русинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР