В празничния 6-и септември – Съединението на Княжество България с

...
В празничния 6-и септември – Съединението на Княжество България с
Коментари Харесай

Музей обяви вход свободен на 6 септември

В празничния 6-и септември – Съединението на Княжество България с Източна Румения, Регионалният исторически музей в Търговище ще работи със свободен вход.

От 9:30 до 13:00 ч. отворено за посещаване ще бъде Славейковото учебно заведение, с непрекъсната експозиция „ Възрожденска класна стая ", осведомят от управлението на културната институция.

Посетителите могат да прегледат също изложбата „ Късноантична и средновековна цитадела „ Мисионис " (Последни проучвания) “.  Тя е отдадена на 60 години от началото на археологическите разкопки на крепостта. Обектът през днешния ден е един от стоте туристически на България.

Колекция от сукмани и саи от фонда на музея в Търговище са показани в експозицията „ Елате ме вижте “. Любопитна е и изложбата на тематика „ Когато момчето става мъж. Казармата през „ тези ” 45 години ”.

Изкушените от историята и предишното могат да видят също  „ Нюйоркски митрополит Андрей ( 1886 – 1972 г.), „ С мирис и дух на Търговище ”, която споделя за активността на Духовия оркестър към Община Търговище през 55-те години от основаването на институцията, както и „ Велик е нашият боец ”.

За всички входът е свободен, показват от институцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР