В последното тримесечие на 2019-а Google пусна общо 18 обновления

...
В последното тримесечие на 2019-а Google пусна общо 18 обновления
Коментари Харесай

Трендовете в PPC рекламата, които не можете да игнорирате

В последното тримесечие на 2019-а Гугъл пусна общо 18 обновления на платоформата си Гугъл Ads – много повече от четирите промени, които търсачката Bing направи на Microsoft Advertising за цялата година.

Независимо коя платформа употребявате в връзката си в цифровото простраство, разбирането и придържането към трендовете е значимо. Вижте какво е добре да не игнорирате по отношение на PPC (pay-per-click) рекламата съгласно Питър Роузълър, президент на Small Business SEO.

Автоматизацията

Използването на машинното образование и изкуствения разсъдък за автоматизирането на по-трудоемки задания освобождава времето ви за друи отговорности. Смята се, че до 2021 година промишлеността за автоматизация по света ще генерира доходи до 238 милиарда $.

Дори и да не е нещо ново, PPC автоматизацията ще играе все по-важна роля в платената реклама и ще се употребява за:
Калкулиране на вярната тактика за наддаване при сложени разнообразни целиЗадаване на по-ефективен залог за реализиране на допустимо най-вече конверсииСпиране и разбор на реклами, които не се показват добреСъздаване и усъвършенстване на рекламно копиГенериране на автоматизирани отчети
Изкуственият разсъдък

Неговото потребление ще завиши успеваемостта на акциите и е изключително потребно за прогнозирането на честотата на кликовете (click-through rate) при бъдещи реклами. Така ще бъде допустимо да се калкулира цялостното показване и влияние на връзката с потребителите.

Освен това колкото повече научава за държанието на аудиторията ви, толкоз по-таргетирани реклами ще може да основава изкуственият разсъдък. Това не важи единствено за Bing и Гугъл, а и за Amazon Ads.

Умното
залагане

Този развой може да отстрани всички догатки, които Гугъл Ads прави. Системата с изкуствен интелект на Гугъл автоматизирано усъвършенства конверсиите за всеки търг. Щом отбележите в платформата каква е крайната цел на рекламата ви, умното
залагане ще ви помогне да я осъществите в границите на бюджета, с който разполагате.

Източник: Inc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР