В последно време темата за психичните заболявания при младите става

...
В последно време темата за психичните заболявания при младите става
Коментари Харесай

Ранните признаци за психично заболяване

В последно време тематиката за психологичните болести при младите става все по-гореща. Причината, за жалост, не е добра – зачестиха случаите на експанзия и даже убийства, осъществени от фрустрирани младежи.

Връзката сред тематиката и тези събития обаче постанова неправилното умозаключение, че психическите заболявания и експанзията са неразривно свързани. Истината е, че голямото болшинство от хора с такива проблеми не са нападателни, в никакъв случай не стават такива, само че дълбокото недоумение, което срещат освен в обществото, само че и в фамилията си, ги кара да страдат надълбоко и от време на време даже да протягат ръка на живота си.

За да се избегне това, психологът Даниел Дейвис споделя пред Си Ен Ен най-често срещаните ранни признаци на психологично заболяване, които се демонстрират в юношеската възраст и които желаят изключително внимание и грижа.

Гняв, мисли за самоубийство

Ако юношата демонстрира възходящи признаци на яд и споделя неща от сорта на „ Светът би бил доста по-добре без мен ”, това е алена лампичка, предизвестява психологът. Възхищението от насилието и експанзията във филмите и игрите е естествена демонстрация на пубертета, изключително измежду младите мъже, само че в случай че то стане прекомерно отчетливо, би трябвало да се обърнете към експерт.

Физически промени

Ако химията на мозъка се трансформира, младежът може да загуби съня си. Ако има съществуване на неуравновесеност, външният тип на засегнатия може да се промени и да стане даже стряскащ. Резките промени в апетита и питателните привички може да са симптом на разрастващо се хранително разстройство и никога не трябва да бъдат подценявани от родителите.

Социално оттегляне и загуба на интерес към обичани неща

Изолацията и цупенето също са типични за младежите, само че станат ли хронични, може би приказваме за меланхолия, която би трябвало да бъде третирана колкото се може по-рано, с цел да не остави трайни последици в младата душа. 

Резки промени в настроението, странни вярвания 

 

Когато измененията в настроението са изключително фрапантни и наклонността е трайна, може да става въпрос за разрастващо се биполярно или гранично разстройство. Убеждението за магични качества и вярата в странни явления от време на време също са симптом, който може да сочи към редица душевни разстройства. 

Важното е да се прави разлика сред елементарните особености на подрастващия темперамент и в действителност патологичните признаци, предизвестяват експертите. Начинът да създадем разликата сред двете е елементарен - в случай че младежът и/или близките непрекъснато страдат от тези прояви и поведенчески промени, в случай че методът им на живот се трансформира към по-лошо, значи е време да се обърнете към доктор. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР