В последно време се наблюдава тенденция към спад в търсенето

...
В последно време се наблюдава тенденция към спад в търсенето
Коментари Харесай

Ревю на таблета Huawei MediaPad M5

В последно време се следи наклонност към спад в търсенето на таблетите, които губят своята известност по отношение на увеличение на диагонала на екрана в смарт телефоните. Следователно няма никакъв смисъл да се купуват две устройства по едно и също време. Телефонът е много по-удобен и удобен, тъй че опциите, които той предлага, не са с нищо по-лоши от тези на таблета. Във връзка с това множеството производители концентрират напъните си върху създаването на нови смарт телефони, а на пазара на таблетите водеща позиция заема iPad, където той няма еднакъв.


На интернационалното ревю WMC 2018, компанията Huawei показа редица от новите си таблети – MediaPad M5 8.4 и MediaPad M5 10.8. Всъщност, те съвсем не се отличават между тях, в случай че не се смята диагонала на екрана и съществуването на към този момент четири високоговорителя в Pro-версията. Това не е всичко, само че останалата част от разликите са напълно минимални и по-долу те ще бъдат прегледани по-подробно. Също по този начин на Huawei MediaPad M5 можете да свържете клавиатура-калъф, което на процедура трансформира таблета в преносим компютър и разрешава бързото набиране на огромни размери от текст. Това е доста комфортно, само че уви в комплекта клавиатурата не е включена.


Дизайн
В последно време, пазара на таблетите съвсем не се развива и последователно замира. Особени промени не се чакат и във връзка с дизайна, който през последните няколко години не се е променял. Може би всичко ще стане по-различно с стартирането на Xiaomi Mi Pad 4, в който се чака широкоекранен 18:9 екран и редица други забавни особености. В Huawei MediaPad M5 обаче не открихме нищо значително. Единствената забавна специфичност – това е защитното стъкло, изпълнено по 2.5 D технологията. Той покрива предния панел от всички страни, като подсигурява неговата надеждна отбрана. Освен това, по този начин таблетът наподобява доста по-съвременно и привлекателно.



Таблетът се оказа много тежък – 500 грама, при следните размери на корпуса: 212х124х7,35 mm. Ако смятате да го употребявате отвън дома, по-добре е да погледнете към Huawei MediaPad M5 8.4, който е доста по-лек и стилен. На задната страна се намира обектива на камерата, която тук е прекомерно огромна. 





Повърхността на лицевата страна на Huawei MediaPad M5 е покрита със защитно стъкло с качествено олеофобично покритие, с помощта на което елементарно ще премахнете всички пръстови следи. Корпусът е изработен от метал и изборът е напълно подобаващ, имайки поради, че тук става въпрос за премиално устройство. Той е дългогодишен и прелестен на досег, а когато държите таблета в ръцете си, чувството е в действителност за качествена движимост. В горната и долната част се виждат антенните вложки, гарантиращи безпроблемното качество на одобряваната връзка. Те сбито се вписват в дизайна. Корпусът може да бъде обагрен в златисто или в сив цвят. Изборът е дребен и всички цветове са общоприети.



Таблетът Huawei MediaPad M5 е заслужен за музикалните почитатели. Само си представете, какъв брой е прелестно да слушате музика или да гледате филм, когато звукът идва директно от четири високоговорителя, разпределени по корпуса. Той е много мощен и обемен.



Ако приказваме за функционалните детайли, то те не са толкоз доста – USB-C порт, който поддържа опция за свързване на външни устройства по OTG технологията, MicroSD слот и nanoSIM, скенер за пръстови отпечатъци на предния панел, бутон за зареждането и бутон за надзор на силата на звука. Също по този начин има съществена и предна камера, макар че използването им в таблета не е прекомерно честа.
Дисплей
Таблетът Huawei MediaPad M5 се отличава с качествения си IPS-дисплей, който е с размер 10.8 инча и резолюция 2560×1600 точки, което дава добра детайлизация на картината. Повишената резолюция безспорно идва в плюс, тъй като на подобен огромен екран FullHD не би бил задоволителен. В този случай, плътността на пикселите е 280 ppi.



Екранът е с формат 16:10, което го прави по-удобен при гледане на кино. В същото време, общоприетото съответствие 4:3, което се има от множеството модерни таблети, е доста по-добро и уместно за сърфиране в интернет и ще работи доста по-стабилно в приложенията, тъй като в края на краищата, под 16:10 те са неприятно приспособени. Дисплеят е получил актуалната към днешна дата функционалност за дестилация на синьото излъчване, което понижава умората на очите при продължителна работа с таблета.

Екранът на Huawei MediaPad M5 е добър, само че спрямо iPad mini 4 не. Това се дължи на обстоятелството, че той не предава толкоз добре черния цвят и заради по-ниската акуратност при предаването на нюансите. Без подозрение това устройство ще Ви радва по време на използването му, само че в случай че го сложите паралелно до iPad, то тогава разликата ще бъде забележима.
Производителност и механически характерности
Пълното ревю на Huawei MediaPad M5 сподели, че всички версии на таблета ще се продават с поддръжка на LTE за една SIM-карта, което значи сърфиране в интернет, без значение от съществуването на Wi-Fi връзка. Иначе всичко е съвършено и прилича на сегмента на премиалните устройства – Wi-Fi във всички диапазони и честоти, Блутут 4.2, GPS и GLONASS, тъй че при предпочитание, моделът може да се употребява и като автомобилна навигация.



Характеристиките на Huawei MediaPad M5 са много положителни. В него е употребен фирмения процесор Kirin 960s, създаден по 16-nm софтуерен развой с 4 ядра на 2,4 Ghz и същото количество до 1.8 Ghz. Той работи в тандем с графичния ускорител Mali-G71. Преди, компанията го използваше в своите флагмански модели телефони – Huawei Mate 9 и P10. В своите устройства тя внедрява към този момент по-новаторски процесор с изкуствен интелект, само че може би за по-добро, той тук не се употребява, заради което цената щеше да е още по-висока.



Към днешна дата, хардуерът на таблета Huawei MediaPad M5 е много стар, тъй като процесора беше показан още в края на 2016 година. Оперативната му памет е с най-благоприятен размер от 4 GВ, а вградената може да бъде 32, 64 или 128 GB. За игри, устройство не е доста уместно, тъй като даже и флагманския чип на Huawei в това отношение отстъпва на съперниците. Ако играта е взискателна към хардуера, то тя ще “лети ” единствено на ниска или междинна графика.
Звук
В таблета Huawei MediaPad M5 са налични цели 4 високоговорителя, излъчващи първокласен, чист и съраунд тон, който се слуша на драго сърце. Запасът от мощ на звука е голям и даже има намек за бас, което за таблет е доста похвално. Не по-лош е звука и в слушалките, с помощта на потреблението на технологията Sony HiRes.
Автономност
Настоящата версия е с 5100 mah акумулаторна батерия, което дава опция за възпроизвеждане на видео в продължение на 10 часа. Това не е толкоз доста, колкото бихме желали, само че въпреки всичко е порядъчен индикатор. Резултатът е обвързван с обстоятелството, че диагонала на екрана е огромен и той към момента работи на висока разграничителна дарба. Тук обаче се поддържа технологията за бързо зареждане, с помощта на което таблета Huawei MediaPad M5 се зарежда до 100% за съвсем 3 часа.
Камера
В MediaPad M5 има фронтална камера на 8-Мегапиксела и съществена на 13-Мегапиксела. Светосилата и в двата случая е f/2.2. Като за таблет, получените фотоси не са доста положителни, само че даже и единствено от характерностите излиза наяве, че качеството им мощно ще бъде наранено при появяването на здрач. Сами можете да оцените качеството на фотографията от оповестените по-долу мостри.


Обобщение
Huawei MediaPad M5 – това е таблет с висококачествена направа и приятни материали на корпуса, който е най-добре да се купи непосредствено от Китай, защото у нас той ще коства доста по-скъпо. Таблетът е по-подходящ за работа, в сравнение с за игри, тъй като процесора Kirin 960 има слаба игрова продуктивност. Но другояче съществени дефекти в него няма. Тук Ви чакат прилични камери, добър екран с висока резолюция и автентично съответствие на страните. Ако свържете към него клавиатура, това ще го направи комфортен за набирането на огромни размери от текстове. Възпроизвежданите звуци тук са съвършени, с помощта на 4-те налични високоговорителя, отмерено разпределени по корпуса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР