В последно време, с развитието на технологиите и социалните мрежи,

...
В последно време, с развитието на технологиите и социалните мрежи,
Коментари Харесай

Топ 5 на най-влиятелните инфлуенсъри по света

В последно време, с развиването на технологиите и обществените мрежи, една нова специалност набра особена известност по света – специалността на инфлуенсър. Добър ориентир за сполучлив инфлуенсър несъмнено е броят на почитателите, само че не постоянно количеството е индикатор за публично ангажиращо наличие.

Именно инфлуенсърите, чиято работа в обществените мрежи носи ангажираност към избрани дела и послания и които употребяват платформата, с цел да показват отношението си към редица наболели въпроси със свястно наличие, заслужават да бъдат следвани.

С тази концепция американското издание FastCompany се заема със селекцията на пет от най-хубавите и авторитетни инфлуенсъри, които съумяват да изградят мощна връзка с почитателите си и да развият сполучливи бизнес модели. Нека да забележим кои са те:

Ема Чембърлейн 
                             

Ема Чембърлейн е приета като една от най-влиятелните персони в YouTube. Към момента Ема може да се похвали с над 11 млн. поледователи в YouTube. Първите си Първите си видеоклипове в музикалната мрежа тя стартира да разгласява през 2017 година, когато е второкурсничка в гимназията. Въпреки огромния си триумф обаче, Чембърлейн взема решение да си даде малко отмора от нея за шест месеца. Това тя признава в епизод от подкаста Creative Control на Fast Company през април.



Междувременно се концентрира върху своята 2-годишна марка кафе - Chamberlain Coffee, родена от упоритостта ѝ да направи положителното кафе по-достъпно. Създава и нов атрактивен път към почитателите си – подкаста Anything Goes. Видеата към него тя прави от удобната позиция на леглото си, откъдето приказва за всичко, което ѝ хрумне сега на снимането.

Джими Доналдсън/MrBeast  
                             

Джими Донълдсън се подвизава в интернет пространството под прякора MrBeast. Първите си клипове разгласява през 2012 година, когато е единствено на 13 години. Първоначално си докарва приблизително към 1 $ дневно. Впоследствие влага насъбраното в възстановяване на качеството на видеото. 10 години по-късно може да се похвали с внушителните 200 млн. клиенти в главния си канал. Според ранглиста на Forbs от началото на 2022 година, той е спечелил цели 54 млн. $ от платформата единствено за предходната година – безспорен връх, защото никой до момента не е имал сходен доход от видео наличие в границите на 12 месеца. 



Според SocialBlade каналът на MrBeast, в който качва занимателни видеа и игри с парични награди, е на 8-мо място в класацията за канали с най-вече клиенти в YouTube и на трето място в Съединени американски щати. Клиповете му могат да се похвалят с над 14 милиарда гледания.

Майкъл Ли 
                             

Преди да стартира да пуска клипчета в TikTok, Майкъл Ли се занимава със снимане и редактиране на клипове с танци, които разгласява в своя акаунт Musical.ly с 600 хиляди почитатели. След като се слива с новото приложение, новият логаритъм на Musical.ly докарва на Майкъл по 1 млн. почитатели на всеки седем дни. Сега той може да се похвали с към този момент над 52 млн. почитатели в TikTok, 2.3 милиона почитатели в Инстаграм и няколко канала в YouTube.

През май месец Ли стартира и Joystick – платформа за игри и електронни спортове, от която той и неговият съосновател събраха 8 млн. $ в началото финансиране, с цел да изградят, както го назовават, „ университет за Web3 и игри “.

Рет Маклафлин и Чарлз „ Линк “ Нийл/Rhett & Link 

                             

Рет Маклафлин и Чарлз „ Линк “ Нийл умерено могат да бъдат наречени ветерани измежду основателите на YouTube наличие. Те започват канала си през 2006 година. Постепенно водещото им шоу Good Mythical Morning, предавано от основаното от тях студио Mythical, притегля 76 млн. клиента.



Mythical включва две обособени компании на Good Mythical Morning - набор от подкасти, уебсайт за електронна търговия и канали, ръководени от Smosh, различен комедиен пионер в YouTube, който компанията придобива през 2019 година

Патрик Симондак / Patrick Starrr 

                             

Своя първи клип в YouTube Патрик Симондак озаглавява My Morning Makeup Routine. Хрумва му да го направи, след следващата забележка от страна на сътрудниците му да си смъкна грима на работа. Патрик твърдо държи на вътрешните си чувства и категорчино отхвърля да се преценява на каквито и да било наложени правила.



През идващите девет години известността му в мрежата нараства от ден на ден, достигайки през днешния ден до внушителните 8.5 млн. почитатели. Сред козметичните марки, които изявяват предпочитание да си сътрудничат с него, са М.А.С. Cosmetics  и марки за облекло като Fashion to Figure.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР