В последно време Индия преживя цяла поредица от бедствия, пише

...
В последно време Индия преживя цяла поредица от бедствия, пише
Коментари Харесай

Das Erste: След коронавируса Индия я връхлетя нашествие от скакалци

В последно време Индия претърпя цяла поредност от бедствия, написа немското издание Das Erste под заглавие Zeit der Plagen. Отначало пристигна ковид , след това циклон, а в този момент и настъпление на скакалци.
Според служителя в индийското Министерство на селското стопанство Анил Шарма, площта на рояка доближава 1 кв. км на който се намират към 40 млн. инсекти.
„ Поради промени в климата казусът доближи сходни мащаби. Скакалците ядат всичко зелено по пътя си. Работата може да приключи с рецесия. Тъй като скакалците изяждат реколтата, под опасност е продоволствената сигурност на хората ” – споделя Шарма.
Дори незначителен рой скакалци може за един ден да изяде толкоз храна, колкото 35 хиляди души, отбелязва Силке Дитрих в Das Erste. Поради карантината селяните в северната част на Индия не съумели да си продадат урожая и го оставили под намерено небе, само че скакалците го изяли за няколко часа. Хората се пробвали да прогонят насекомите с звук, само че останало съвсем без резултат. Затова нощем почнали да пръскат с инсектициди.
Борбата със скакалците се усложнява и от пандемията от ковид, поради която не работят множеството фабрики и не доближават средствата за битка с вредителите.
Das Erste цитира специалисти от Организация на обединените нации, съгласно които тази година нашествието от скакалци станало масирано. Поради мощните дъждове на Арабския полуостров се нароили най-малко три генерации инсекти, които след това плъзнали по териториите на Азия и Африка.
Анил Шарм отбелязва, че идващите седмици ще станат за Индия решаващи: в случай че обстановката не се овладее преди настъпване на дъждовния сезон, тогава страната я чакат огромни проблеми. По време на дъждове количеството на скакалците може да нарасне.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР