В последно време е възстановено яростното оневиняване на фашизма и

...
В последно време е възстановено яростното оневиняване на фашизма и
Коментари Харесай

Аз съм продукт на социализма: Заплатите не бяха големи, но учехме и се лекувахме безплатно

В последно време е възобновено гневното оневиняване на фашизма и обругаване на социализма. Нашето потомство живяхме във времена, богати на политика. Започна се и приключи Втората международна война. Живяхме в царство и погребахме царя. В страната вилнееше фашизъм.
Имаше партизанско придвижване и страната беше оценила главата на българина на 60 000 лв.. Имаше хора, които забогатяха от това. Сега техните деца и внуци, които живеят в тези къщи, закупени с парите за човешки глави, още веднъж започнаха обругаване на социализма и оневиняване на фашизма. Лъжите и обстоятелствата, както споделя народът, са изсмукани от пръстите и няма нищо правилно. Вие на кого ще вярвате?

На баба и дядо или на някого с мозъчно увреждане, който ви приказва неистини и скрива истината. Повечето от вас сте въпреки всичко зрели хора и ще можете да различите истината от лъжата.
Седнах да напиша тези няколко реда с зов към по-младите и малко по-големи от тях. Деца! Аз съм на 84 години и съм свидетел и участник десетки години в същото време. Аз съм артикул на социализма. Кръгъл сирак. Беше ми дадена опция и приключих Висшето военноморско учебно заведение. Станах капитан първи сан. В комерсиалния флот станах капитан далечно корабоплаване. Завърших задочно стопанска система и обмисляне на търговията. Работих години на виновни длъжности. Ние, старците, сме живата история на България и на живота в нея. Слушайте вашите баби и дядовци. Те ще ви опишат истината. Изграждахме се като патриоти. Приятелството и другарството бяха на високо равнище. Развивахме се като високоморални жители. Даваше се опция на всеки и се осигуряваше време и средства за задочно следване и за придобиване на научни познания. Животът беше спокоен и обезпечен.

Заплатите не бяха доста огромни, само че за сметка на това образованието, здравното обслужване, медикаментите бяха безвъзмездни. Строяха се доста публични здания и за най-малък наем се даваха на фамилиите. Вие сте длъжни да знаете истината и да се развивате като постоянни и виновни жители на нашата Родина.
Христо Джуров
Припомняме, че полемиката по тематиката по-добре ли ни беше през социализма от дълго време вълнува доста хора и мненията са извънредно разнородни – както в двете крайности, по този начин и по средата. А вие какво мислите, по-добре ли си ни беше по Бай Тошово време?
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР