В последно време е модерно да се удря по руснаците

...
В последно време е модерно да се удря по руснаците
Коментари Харесай

СНИМКИ Мъчат ли ги санкциите? В Петербург хляб, 400 гр. пиле и 2 супи струват 8 лева

В последно време е съвременно да се " удря " по руснаците и да се сочат с пръст. Най-вече като народ, който е пострадал от политиката на управниците си. Не са редки случаите, когато в обществените медии се чуват изрази като - " Те руснаците си го заслужават, откакто търпят режима на Путин ". Дали обаче западните наказания толкоз доста въздействат на стопанската система на най-голямата страна в света и рефлектира ли това на елементарния руснак. Отговор посредством удостоверение дава българката Кремена Станилова, показвайки касови бонове от прочут магазин в Санкт Петербург. Изводите, които могат да се създадат от документираната обиколка из универсалния магазин са, че спрямо нас - руснаците пазарят много по-евтино, а и качеството на стоките там е по-високо.

ЕТО КАКВО ПУБЛИКУВА НАШЕНКАТА:

Как се мъчат руснаците след две години наказания?

" Пасаж " е един от най-старите и огромните универсални магазини в Русия. Построен е 1848 година, a през 1961 г.в него е открит първият женски универмаг в Съюз на съветските социалистически републики от вида на нашата фешън къща и магазини " Валентина ". В момента в този първокласен магазин се обитават всевъзможни съветски и международни марки за облекла, козметика и бижутерия. Световните са си тука. Не са забегнали. Само някои от политкоректните. А една част от напусналите през март предходната година тихом-мълком сe върнаха.

Магазинът има вход откъм пъпа на " Невски " проспект и различен вход откъм фамозната " Италианска " улица, където са едни от най-известните театри в Петербург.

" Пасаж " е дълъг към 200-250 метра и в приземния етаж по цялата му дължина има супермаркет. От едната страна на този пасажен супермаркет са си нормалните артикули от хипермаркетите в Бг с цени, за които можем единствено да мечтаем. Има вносни артикули, само че множеството са тяхно родно произвеждане. Цени на такива артикули съм разгласила предходни пъти при предходните си идвания тук.

Но този пост е отдаден на другата дължина на магазина, където са ситуирани щандове и готвачи, които готвят пред очите на клиентите храна от всевъзможни национални кухни - съветска, френска, италианска, грузинска, узбекска, японска, китайска и други Можете да си вземете храна и да я хапнете на място, можете да си я стоплите на някоя от микровълновите печки на изхода, в случай че я желаете гореща, можете да си я поръчате посредством приложение и единствено да минете да си вземете пакета. Като споделих излаз, се сетих, че можете да минете от край до завършек на магазина и да излезете, без някаква защита да ви дебне. Нито ще се блъскате в някакви бариери, които да ви попречат да излезете. Хората си минават през касите или селфчека почтително.

Не ти махат и марките, които биха могли да пискат на излизане. Може би тъй като съветският Биг Брадър не спи.

До тук добре. И в България е по този начин. Ще кажат някои.

Помествам касов бон отпреди два часа. Френска багета, две богати пилешки супи и 400 грама пиле на грил. Общо за 8 български лева с кутиите и торбичката. За пилешкото мога да кажа, че е като това от двора на баба ни по усет, текстура, мирис. На табелата на щанда написа локално произвеждане. Приготвено без маринати и всевъзможни други подобрители. Щото нашите и с подобрители не могат да докарат този естествен усет.

Та, елементарният руснак се мъчи с голяма багета за няколко хранения за 75 стотинки, 2 бр.супа с пилешко за към 1.50 всяка, печено пиле 400 грама към 4 лева На пъпа на най-скъпия град.

За информация в прилежащ супермаркет търсеха личен състав от 50000 до 120 000 рубли според от позицията.

Не че тук няма дивотии и обществени несправедливости, само че пък по отношение на храна, ток и парно живи да ги ожалиш. Не ли?

PS. И в случай че някой извади картата, че това е непозната верига, бива да си отговори що непознатата верига е в Русия при тези наказания и що 70 % от стоката е родно произвеждане. И вътре се употребяват от това елементарни руснаци. Подобни фотоси имам и от март предходната година в съветската верига Петерочка или в съветски фермерски магазин от сякаш скъпите от тази година февруари.

Та, България ми е доста скъпа, само че истината ми е дваж по-скъпа.

Толкоз!

Който в какво желае да има вяра. Да го написа в рубрика агитация. Че нямаме нов Ботев да напише отново едно " Кукуригууу " за пробуждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР