В последния ден преди ваканцията си, депутатите гласуваха новите членовете

...
В последния ден преди ваканцията си, депутатите гласуваха новите членовете
Коментари Харесай

Депутатите избраха трима нови членове на КЕВР, ето кои са те

В последния ден преди ваканцията си, депутатите гласоподаваха новите членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). В региона на енергетиката определен беше Владко Владимиров, който и досега беше член на КЕВР.
Вторият определен за член на регулатора беше Димитър Кочков. Той до в този момент беше в комисията с сектор ВиК. Кочков е предложение на Българска социалистическа партия.
Третият определен беше Георги Добрев за комисар в региона на стопанската система. Той беше претендент и в региона на енергетиката. Добрев е кандидатура на ГЕРБ, той е правист, бил е в борда на шефовете на " АЕЦ Козлодуй нови мощности ", а досега беше в БЕХ.

Второто място в региона на енергетиката ще бъде гласувано през септември на нова процедура, защото членовете не събраха нужните гласове, с цел да бъдат определени. Кандидатите в тази област бяха Валентин Терзийски, Георги Добрев и Кремен Георгиев. Терзийски беше кандидатура на ГЕРБ. Той получи 3 гласа " за " и 135 - " въздържали се ", предава 24 часа.
Кремен Георгиев беше кандидатурата на ПГ на Политическа партия " Воля ". Георгиев сега е ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения и е някогашен началник на столичната топлофикация. Той получи " 123 " гласа " въздържали се ", а при второто гласоподаване получи 16 гласа " за " и 118 - " въздържали се ".
Кандидатурата ГЕРБ за бранш " Енергетика " на Евгения Харитонова е оттеглена.
Второто име за член на КЕВР, импортирано от парламентарната група Българска социалистическа партия, беше Любомир Денчев за член на КЕВР със стаж в региона на стопанската система. Денчев е някогашен началник на " Булгаргаз ", когато беше холдинг, на негова база се учреди Българския енергиен холдинг.
След като Пламен Медаров отдръпна кандидатурата си за ръководител на регулатора, нито една партия не предложи нова кандидатура за поста. Изборът на ръководител евентуално ще се състои през септември, когато Народното събрание ще възобнови работата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР