В последния ден от срока за предложения между и второ

...
В последния ден от срока за предложения между и второ
Коментари Харесай

В ущърб на бюджета червеният Гечев предлага нелогичен акциз за цигарите в 12 без 1

В последния ден от периода за оферти сред и второ четене на законопроекта за Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, с който от служебния кабинет залагат равномерен и уравновесен акцизен календар на, аленият народен представител Румен Гечев, прочут като индивида, сътворил хиперинфлацията през 1996-97 година като тогавашен стопански и финансов вицепремиер, внесе текстове с ново предложение за акциза на цигарите. Това излиза наяве от уеб страницата на Парламента, където обществено с изключение на предложенията на депутатите са оповестени и мненията на обособените компании по тематиката с акцизния календар.

Буди терзание обаче, че този ход на националния предствител Румен Гечев е напълно лобистки, защото препоръчаните от него ставки и конструкция на обособените съставни елементи на акциза при цигарите съответстват напълно с тези в оповестеното обществено на уеб страницата на Парламента мнение на една от фирмите в тютюневия бранш. Още по-странното в тази ситуация е, че предлагането на Румен Гечев не е съпроводено с никакви претекстове и причини, което не е процедура при сходни случаи.

Текстовете на аления народен представител Румен Гечев са изцяло противополжни на заложеното от служебния кабинет и Министерство на финансите, където предлагането беше изцяло аргументирано с оглед непоклатимост и предвидимост на приходите във фиска и беше подкрепено от огромна част от тютюневата промишленост.

Ако предлагането на депутата от Българска социалистическа партия Румен Гечев получи поддръжка на финалните гледания и полемики в комисия и в зала, то на процедура този данък ще работи в полза на една единствена компания на пазара, вместо за приходите в бюджета на страната, които ще бъдат обвързвани с ценовите и търговски решения на фирмите и няма да имат предвидимост и непоклатимост, и не на последно място ще бъде в цялостен контраст с последните трендове и практики в Европейски Съюз във връзка с структурата на акциза при цигарите.

 

Илиян Костадинов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР