В последните пет старта в MotoGP световният шампион Фабио Куартараро

...
В последните пет старта в MotoGP световният шампион Фабио Куартараро
Коментари Харесай

Куартараро: Ще е трудно да задържа титлата

В последните пет старта в MotoGP международният първенец Фабио Куартараро загуби цели 81 точки от преднината си по отношение на Франческо Баная в борбата за купата през тази година. Така двамата към този момент са разделяни от единствено 10 пункта в интерес на французина, пет старта преди края на сезона. 

Според самия Куартараро на него ще му бъде доста мъчно да дублира триумфа си от предходната година, изключително при формата, в която Баная се намира в последните седмици и месеци. Италиаенцът завоюва четири следващи надпревари в Нидерландия, Англия, Австрия и Сан Марино, а през вчерашния ден в Арагон финишира втори. В същото време Куартараро не финишира на „ Ассен “ и „ Моторланд Арагон “, а единственият му подиум от успеха в Германия насам пристигна на „ Ред Бул Ринг “, където той приключи втори.

Вчера французинът напусна Гран При на Арагон още в третия завой на надпреварата, след удар със завърналия се към стартовете от MotoGP Марк Маркес. Шесткратният първенец загуби надзор над своя мотор и върна газта на изхода от кривата, само че Куартараро нямаше по какъв начин да го избегне и по тази причина се стигна до контакта, който отстрани настоящия притежател на купата.

„ Разочарован съм, тъй като усещах, че имам темпото да се боря за добър резултат, само че за жал катастрофирах още в първата обиколка. Много водачи загуби задницата и пресякоха линията, само че аз просто ударих Марк. За шанс нямам травми, единствено леки охлузвания на гардите, само че нищо счупено.

„ Щастлив съм за Енеа (Бастианини), той ми даде още 5 точки, само че несъмнено ще е мъчно, тъй като знаем, че предстоят някои комплицирани надпревари, а ние към този момент загубихме толкоз доста точки, тъй като водачите зад мен в шампионата окупираха подиума. Ще дам всичко от себе си, с цел да се боря за успеха в Япония “, сподели Куартараро малко след финала на вчерашната Гран При на Арагон.
 Бастианини открадна победа в Арагон от Баная, Куартараро с втора нула за сезона Бастианини открадна победа в Арагон от Баная, Куартараро с втора нула за сезона
Сезон 2022 в MotoGP продължава тази неделя с конкуренцията за Гран При на Япония, която се завръща в календара на шампионата след двугодишно неявяване, подбудено от ковид пандемията. На „ Мотеги “ упованията са още веднъж моторите на Дукати да имат преимущество, поради многото ускорения от ниска предавка и тежките прекъсвания, които пасват на характерностите на модела Desmosedici GP.

Снимки: MotoGP, Gettyimages

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР