В последните няколко години виждаме, че рамбовщината излиза на преден

...
В последните няколко години виждаме, че рамбовщината излиза на преден
Коментари Харесай

Гешев на срещата с ДПС: Специализираната прокуратура бе закрита от тези, които се почувстваха застрашени

В последните няколко години виждаме, че рамбовщината излиза на напред във времето, а не компетенцията, отредена от конституцията. Всеки раздава правдивост съгласно своите разбирания, това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на срещата с основния прокурор Иван Гешев, кожято се пхровежда в Наказателен кодекс, осведоми Агенция " Фокус ".

" Властите не би трябвало да са бухалка против хората и бизнеса, а да са в тяхна услуга. Това се случва единствено когато това, което е основа на демокрацията, става полезност на цялото общество, а точно да се спразват правата и свободите. Те двете вървят дружно. Не може едното е без друго ", добави Карадайъ.

" Всички ние сме в дълг към обществото. Трябва да го издължим посредством нормалност, посредством държавност, посредством правдивост ", сподели още той.

" Изпратихме сигнал до вас (Прокуратурата), да разследвате полицейщината. В отговор получихме статистика, която обществото знаеше. Почти всякога, когато има тъжби против дейностите на полицията, те постоянно са били обжалвани. Най-чедсто се нахлува в домовете на хората ", обърна се водачът на Движение за права и свободи към Иван Гешев.

" Тоталитарните рефлекси не са си отишли от нашата страна. Работата на прокуратурата е битка за правда, а оттова и за правдивост ", сподели Главният прокурор.

" След 10-ти ноември чакаме разбор. Резултатите към този момент се появяват и те са трагични ", сподели Гешев в отговор на въпрос от Хамид Хамид какви са следствията от закриването на Специализираната прокуратура.

" Аз се веселя,че съумях да защитя част от магистрарите, тъй като това беше опит на българското законодателство. Опасявам се, че доста мъчно ще се възвърне битката с престъпността в бъдеще. Тези, коитозакриха  Специализираната прокуратура, се почувстваха застрашени ", разяснява още Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР