В последните няколко дни все повече от потребителите на Facebook

...
В последните няколко дни все повече от потребителите на Facebook
Коментари Харесай

Фейсбук въведе промяна, която важи за всички потребители


В последните няколко дни от ден на ден от потребителите на Фейсбук в България осъмват с разграничен feed.

Обичайният информативен поток, който превъртате на главната страница на обществената мрежа, стартира да става рафиниран от изявления на страници.  Тази нова политика на разслоение на новините към момента не е обхванала мобилните приложения, само че съмненията са, че процесът е муден, само че еднопосочен. Промяната изненада стотици българи, защото в края на предишния месец беше оповестено, че разделянето ще се приложи пробно измежду потребителите на Боливия, Камбоджа, Сърбия, Гватемала, Словакия и Шри Ланка. Но както виждате страната ни не попада измежду тях. Тогава международните медии предадоха, че тестването ще продължи няколко месеца, само че към този момент няма проекти то да се уголемява и в други страни. Въпреки това разделянето и мощното понижаване на вести от страници във осведомителния поток на десктоп версията е видно за част от хората на нашата територия. В изброените нагоре страни тестванията към този момент провокират разтърсвания. В Словакия да вземем за пример 60-те най-големи Фейсбук групи са отчели сред две трети и три четвърти спад на рийча си (достигането до потребителите).

В какво се показва смяната?  

В десктоп версията на Фейсбук, или с други думи, когато отговорите уеб страницата пред браузър от компютъра си, вие ще забележите, че в осведомителния елемент преобладават фотоси и постове на ваши другари. Тук-таме ще виждате и постове от страници, само че от горната страна с малък шрифт написа - спонсорирано. Тоест стартира огромна акция по филтриране на feed-a ви, в който към този момент ще има място единствено за интензивността на вашите другари, групи, в които членувате, и платено наличие.  Всички безвъзмездни постове, оповестени от страниците, които сте харесали, ще се намират в обособен информативен канал /feed/, където пък ще виждате единствено тях. Опцията в англоезичната версия се назовава Pages feed, a в преводния български интерфейс " Новини от страници ". За да стигнете до нея, обаче ще би трябвало да погледнете менюто в дясно и вероятно да натиснете стрелка за " виж още ". В долната фотография можете да видите тъкмо къде се намира достъпът до този елемент, съдържащ постове от страници. 

Какво значи на процедура новата политика на Фейсбук и по какъв начин ще се отрази?  

В последната година стотици консуматори се оплакваха, че са заринати от наличие, което не кореспондира с желанията им на консуматор в обществените мрежи. Търсачката " Google " грохваше отдолу под непрестанно търсене на предписания за ограничение на изявленията на страници във фийда на потребителите. Както знаете, логаритъмът за асортимент на вести във feed-a непрестанно търпи развиване и по тази причина имаше интервали, в които вместо интензивност на другари във фейсбук, хората виждаха най-вече рекламни известия и вести.  Затова евентуално потребителите в този момент ще са малко по-улеснени в обстановка на разграничение на двата потока. От друга страна ударът за бизнеса е огромен, защото онлайн рекламата и тази в обществените мрежи зае съществена позиция през последните години. Фактът, че техните изявления ще бъдат всред главните вести на потребителите единствено в случай че са спонсорирани, в действителност е превъзходен инструмент за тласкане на корпоративните клиенти на Фейсбук да вложат пари в обществената мрежа, с цел да реализиран заветното разпространяване.  От друга страна, бизнес моделът на уебсайт, който се основава на фейсбук разпространяване, би трябвало да се промени и в него да бъдат заложени нови канали за трафик. И като стана дума за трафик, на органичния трафик във обществената мрежа му се вижда краят. Е, няма да изчезне напълно, защото се допуска, че потребителите малко по малко ще се приспособят и ще стартират да преглеждат вести през " pages feed ", само че дотогава равнищата му ще се срутен и евентуално в никакъв случай няма да се върнат в изходна позиция. / Блиц

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР