В последните няколко броя засегнахме 4 от 5-те основни въпроса,

...
В последните няколко броя засегнахме 4 от 5-те основни въпроса,
Коментари Харесай

Да изчакаме ли с покупката на жилище или да действаме сега?

В последните няколко броя засегнахме 4 от 5-те съществени въпроса, които вълнуват пазара на недвижимите парцели през днешния ден. В този брой ще обсъдим и последния от всички: Да изчакам ли да си купя жилище?

Въпреки че Федералният запас работи интензивно за понижаване на инфлацията, последните данни демонстрират, че равнището на инфлация към момента се повишава. Без подозрение усещате щипка в портфейла си на бензиностанцията или в магазина за хранителни артикули, само че тази вест може също да ви накара да се чудите: би трябвало ли да си купя дом тъкмо в този момент?

 

 Да изчакаме ли с покупката на жилище или да действаме в този момент?

 

Грег Макбрайд, основен финансов анализатор в Bankrate, изяснява по какъв начин инфлацията въздейства на жилищния пазар:

„ Инфлацията ще има мощно въздействие върху посоката на лихвите по ипотечните заеми през идващите месеци…. Всеки път, когато инфлацията стартира да понижава, също и лихвите по ипотечните заеми ще намалеят – само че даже и тогава цените на жилищата към момента ще са обект на търсене и доста лимитирано предложение, което приказва за предстоящ НЕ-спад на цените им. “

Никой не знае какъв брой време ще отнеме, с цел да се понижи инфлацията, а това значи, че бъдещата траектория на лихвите по ипотечните заеми също е неразбираема. Въпреки че тази неустановеност не е комфортна, ето за какво както инфлацията, по този начин и лихвите по ипотечните заеми са значими за вас и вашите проекти за благосъстоятелност.

Когато купувате жилище, ипотечният % и цената на жилището имат значение. По-високите ипотечни лихвени проценти оказват въздействие върху това какъв брой ще плащате за месечната си ипотечна вноска – и това директно въздейства върху това какво можете да си позволите. И макар че не може да се отхвърли, че е по-скъпо да купите и финансирате дом тази година, в сравнение с предходната година, това не значи, че би трябвало да спрете търсенето си. Ето и аргументите за това:
Исторически видяно, собствеността върху жилище е страхотназащита против инфлацията
В една инфлационна стопанска система цените се покачват на всички места. Исторически видяно, собствеността върху жилище е страховит хедж против възходящите разноски, тъй като можете да заключите евентуално най-голямото си месечно заплащане (вашата ипотека) за периода на вашия заем. Това оказва помощ да се стабилизират някои от месечните ви разноски. Да не приказваме, че защото цените на жилищата не престават да се покачват, цената на вашия дом също ще се увеличи. Ето за какво Марк Кусен, финансов публицист в Investopedia, споделя:

„ Недвижимите парцели са едно от почитаните във времето хеджове против инфлация. Това е веществен актив и те са склонни да запазят цената си, когато царува инфлация, за разлика от хартиените активи. По-конкретно, с повишаването на цените се покачват и стойностите на парцелите. “
Във време на дълготрайна инвестиция,домовете НЕ губят цената си
Както споделя Селма Хеп, заместител основен икономист в CoreLogic:

„ Настоящият ритъм на напредък на цените на жилищата е нестабилен и по-високите лихвени проценти по ипотечните заеми, съчетани с повече инвентар, ще доведат до по-бавен напредък на цените на жилищата, само че малко евентуален спад в цените на жилищата. “

 Да изчакаме ли с покупката на жилище или да действаме в този момент?

Накратко, търсенето на вашия дом не трябва да ви стопира да желаете да купувате заради възходяща инфлация или по-високи лихви по ипотечните заеми.
Има още неща, които би трябвало да вземете поради, когато става въпрос за какво желаете да закупите дом. Това да вземем за пример могат да бъдат потребност от по-голям или по-малък размер жилищна повърхност или промяна на регион заради работа, учебни заведения, както и безчет други аргументи.
В умозаключение, собствеността на жилище е едно от най-хубавите решения, които можете да вземете в една инфлационна стопанска система. Получавате преимуществото на спомагателната сигурност да притежавате дома си във време, когато специалистите предвиждат цените да продължат да порастват.

Като сътрудник на недвижими парцели аз освен оказвам помощ на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване чартърен, само че и непрекъснато ги известявам по отношение на всеки вероятен аспект, който би повлиял на тяхната дълготрайна инвестиция, която в действителност за множеството хора е най-важната и най-голямата, която те са създали или ще създадат в миналото в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои публикации до момента, или изобщо с всичко обвързвано с пазара на недвижимите парцели, ще се веселя да ме потърсите, а за мен ще е наслаждение да мога да оказа помощ. Моят пряк номер е: 773-827-7827, или ми пишете на гланц: Също уеб страница, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е постоянно безвъзмездна и не ви ангажира по никакъв метод.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР