В последните месеци правителството полага усилия в провеждането на административна

...
В последните месеци правителството полага усилия в провеждането на административна
Коментари Харесай

След сигнал на Novini.bg: НЗОК уеднаквява една от практиките си

В последните месеци държавното управление поставя старания в провеждането на административна промяна, като задачата й е жители и бизнес да бъдат оптимално улеснени при работата си с държавните институции.

На фона на всичко това жители алармираха на публицистичната поща на Novini.bg за проблем с РЗОК-Ловеч. Става въпрос за издаването на Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК). ЕЗОК е изцяло безвъзмездна и е документ, въз основа на който при престоя си в друга страна членка на Европейски Съюз здравноосигурените лица могат да употребяват незабавна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ - съгласно законодателството на съответната страна на престоя. Издаването на ЕЗОК става посредством подаване на заявление в клоновете на една от огромните банки у нас, без значение от моментното местопребиваване. Точно тук поражда казуса с РЗОК-Ловеч.

Нашите читатели са попълнили нужните заявки в клон на банката в София. Там обаче им е било обяснено, че само РЗОК-Ловеч отхвърля да издава ЕЗОК по този метод и държи заявките да бъдат подадени наложително и само от клон на банката в Ловеч, което опонира на всички нормативни документи и практики на НЗОК.

След като подадохме сигнал за следващата административна тежест, от НЗОК се свързаха с редакцията ни обявиха, че по случая е стартирана инспекция. "Установихме, че в действителност има проблем. Работим по случая и се надяваме в най-кратки периоди той да бъде отхвърлен ", споделиха още от касата.

С нас се свърза и шефът на РЗОК-Ловеч доктор Антонио Маринов, който също удостовери, че се работи по отстраняването на казуса. "Наясно сме с този противен миг в нашата работа. Разпоредил съм вътрешна инспекция, която фактически сподели пропуск. Взети са всички ограничения тази неправда да бъде отстранена в най-кратки периоди. След като завърши инспекцията, ще ви осведомяваме в допълнение за случая ", даде обещание доктор Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР