Надзорният съвет на НЗОК прие методиката за месечно заплащане на

...
Надзорният съвет на НЗОК прие методиката за месечно заплащане на
Коментари Харесай

НЗОК определи как ще се плаща на лекарите, които работят в населени места с неблагоприятни условия

Надзорният съвет на НЗОК одобри методиката за месечно възнаграждение на работата в обитаеми места с неподходящи условия - отдалечени и труднодостъпни региони, като тя планува еднократна помощ в размер на 500 лева при заемане на мястото от общопрактикуващ доктор. Това изясни пред публицисти ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър на опазването на здравето Жени Начева след края на съвещанието на надзорниците.

Всеки месец лекарите ще получават и спомагателни средства, които са контрактувани в Националния рамков контракт, напомни Начева. Един доктор може да обслужва пациенти от няколко обитаеми места.

Надзорниците са приели и разпределението на направленията в първичната и профилираната извънболнична помощ по районни каси за второто тримесечие, като Начева напомни, че районните каси имат право да разпределят до 10 на 100 по-голям брой посоки според от потребностите на популацията.

На идващото съвещание ще бъде разисквана опцията за разсроченото заплащане на задължението на НЗОК към немските здравноосигурителни фондове - средства, които НЗОК дължи за лекуване на български жители в Германия.

Във връзка с откритите нарушавания в столичната болница "Св. Екатерина " Начева изрази страдание, че тематиката с медицинските произведения "така ескалира в медиите " и по думите й няма никакъв проблем. След привършване на 7-дневния период, в който болничното заведение може да апелира установените при инспекцията нарушавания, ще бъдат наложени наказания, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР