В последните години репродуктивните проблеми стават все по-често срещани и

...
В последните години репродуктивните проблеми стават все по-често срещани и
Коментари Харесай

Какво да ядем, за да повишим плодовитостта си

В последните години репродуктивните проблеми стават все по-често срещани и са повода доста двойки да не съумяват да основат потомство години наред. Понякога невъзможността за забременяване се дължи на съществени медицински положения или несъответственост сред сътрудниците, само че в други случаи е краткотрайно събитие вследствие на стрес или вреден метод на живот.
 Кето диетата, мъжка плодовитост и каква е връзката сред двете
Кето диета за мъжка плодовитост

Логично - щом любовта минава през стомаха

Както и при всеки различен аспект от здравето ни, по този начин и за репродуктивните ни качества е доста значимо с какво се храним. За зачеване и вярно развиване на плода са нужни редица витамини, минерали и други детайли, които трябва да си набавяме в случай че не посредством храненето, то с добавки. Върху качеството и количеството на семенната течност не по-малко въздействие оказва ежедневният избор какво да сложим на масата пред себе си.

На този стадий учените са на мнение, че няма храна или диета, която на 100% може да докара до зачеване, в случай че то не се случва известно време по неизяснени аргументи. Но има едни съответни храни, които е целесъобразно да се употребяват по време на опитите за зачеване, с цел да дадем най-хубавото на тялото си, когато желаеме да създадем нов живот.
 Снимка 618868

Изследване от 2015 година, извършено измежду двойки, преминаващи през ин витро, открива, че това какъв брой и какво месо употребяват мъжете оказва въздействие върху резултата от процедурите по оплождане. Консумацията на пилешко месо има позитивно влияние, а тази на модифицирано - отрицателно. 

А даже и откакто бременността е реалност, мъжете пак би трябвало да внимават какво ядат, тъй като техните избори въздействат директно и на тези на бременните им половинки и по този метод индиректно и на още неродените им деца. 

По тази причина е значимо и в случай че една двойка прави опити за забременяване, и двамата сътрудници да съблюдават някои правила за здравословно хранене, с цел да може резултатът да не закъснее. 
 Снимка 618869

Една от главните промени, които бъдещите родители би трябвало да създадат, е увеличение на количеството одобрявани мазнини. Но верните, потребни мазнини - като тези в ядките, семената, зехтина, авокадото и сьомгата.

Транс мазнините, които се съдържат в редица пакетирани артикули, фаст фууд и пържените храни, потвърдено се свързват с понижаване на репродуктивните качества, по тази причина би трябвало да ги изключим оптимално.

Протеинът от растителен генезис (най-вече в бобовите култури) също има значимо значение за плодовитостта. При дамите изборът му пред животинския протеин подкрепя овулаторните функционалности. Хранителният режим за по-лесно зачеване би трябвало да включва и доста плодове и зеленчуци, пълнозърнести тестени произведения и самун, бяло месо, мазна риба, яйца.
 Снимка 549919

Важно увещание е, че алкохолът няма никакво място в всекидневието ни, в случай че вършим опити за зачеване. Това важи и за мъжете, и за дамите. И да, виното и бирата също не са позволени, напомня BBC.
 Доматите, мъжката плодовитост и връзката сред тях
Домати за мъжка плодовитост

Един домат - доста изгоди

Специалистите също по този начин поучават да не подчертаваме единствено върху съответна храна, за която се твърди, че повишава плодовитостта, като да вземем за пример ананаса, а да се стремим да се храним здравословно като цяло и да си набираме разнородни хранителни субстанции, с цел да дадем най-хубавото на тялото и на бъдещото си дете.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР