В последните години продажбата на електрически автомобили се увеличава и

...
В последните години продажбата на електрически автомобили се увеличава и
Коментари Харесай

"Амазон" разработва дрон, който ще зарежда електромобили в движение

В последните години продажбата на електрически коли се усилва и те стартират да навлизат в всекидневието на хората от ден на ден. Зареждането им обаче остава един от главните проблеми за всеобщото им произвеждане. За задачата в редица страни бяха построени зарядни станции, само че имайки поради километрите, които може да измине един електрически автомобил с едно зареждане, те би трябвало да са в пъти повече от сегашните бензиностанции.

Американският колос за онлайн търговия " Амазон " (Amazon) към този момент поглежда в бъдещето, като е почнал създаването на дрон, който ще може да зарежда сходни транспортни средства, до момента в който те са в придвижване. Още през 2014 година от компанията са създали първи стъпки в тази тенденция, а при започване на октомври тази година са патентовали концепцията си.

Идеята на " Амазон " е, когато батерията на автомобила пада, той да може да се свърже с команден център, който да има достъп до колата. Той ще извлича от транспортното средство нужните данни какъв брой сила му е нужна, с цел да доближи своята дестинация. Чак по-късно към колата ще се изпраща дрон, който да я зареди с нужната електрическа сила.

Все още обаче не е конкретизирано по какъв начин зареждането ще се случва в страни като Съединени американски щати, където има доста строги правила, които лимитират летенето на дронове до избрана височина. Именно Съединени американски щати се чака да бъдат една от страните, в които търговията с електрически автомобили да се развие най-вече в близко бъдеще.

Само за миналата година в Съединените щати са се движили към 160 хиляди такива коли, а станциите за зареждани са близо 16 хиляди В Китай пък има 336 хиляди електрическия автомобил и 150 хиляди станции.

Към момента " Амазон " употребява дрон за доставка на храна до някои села във Англия, като не обслужва градски региони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР