В последните години има засилен интерес към изучаването на източните

...
В последните години има засилен интерес към изучаването на източните
Коментари Харесай

Нашенец в Япония: Във всеки магазин има кисело мляко, на което пише България

В последните години има засилен интерес към проучването на източните езици - японски и китайски. Наши студенти вървят на специализации в тези страни и срещат локалното население с българската просвета и обичаи.

Константин Киров е 3-и курс по " Японистика " и получава опцията да продължи образованието си в университет в Япония.

" Като студенти по японистика имаме най-различни въжможности да дойдем в Япония. Програма на МОН им разрешава да избера университет в Япония ", посочи Константин пред BG on Air.

Студентът получава специфична покана в резиденцията на българския дипломат в Токио, където показва  българската просвета.

" В посолството на България в Токио трябваше да представям определена от мен тематика, аз избрах българското изкуство. Представих петима актьори ", сподели студентът.

И добави, че е сложна задачата да научиш японец на български национални танци, само че се справил и с това предизвикателство. Научил ги на право хоро, ръченица. Японците схванали бързо, само че бързо се и изморявали. 

Япония от дълго време е осведомена с нашата просвета и обичайни артикули.  

" България е най-известна с киселото си мляко, във всеки магазин има кисело мляко, на което написа " България ". Приготвих таратор, който доста им хареса ", не крие насладата си Константин.

Много японци като Ами идват у нас на културен продан, с цел да черпят от извора за нашата страна.

" Когато живях в България, доста ми харесваха българската храна, културата, хората. Що се отнася до храната - най-вече обичам киселото мляко и баницата. Обичам българите като хора. Всички бяха доста благи и постоянно, когато имах проблем, ми помагаха. Бих се радвала и на повече събития сред двете страни ", показа Ами.

Константин има опция да преподава британски език на дребните деца в детските градини в Осака.

" По-трудно е да се социализираш с японци, тъй като те са много срамежливи. Те няма да те заговорят, а в случай че ти ги заговориш - може да се изплашен ", споделя от персонален опит Константин. 

Младежът има упоритостите в бъдеще да откри бизнес връзки сред България и Япония. Желанието ме у да се занимава с академична активност. 

А Ами мечтае още веднъж да пристигна в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР