В последните години българският футбол произвежда посредственост.Това заяви треньорът на

...
В последните години българският футбол произвежда посредственост.Това заяви треньорът на
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: В последните години българският футбол произвежда посредственост

В последните години българският футбол създава незначителност. "

Това съобщи треньорът на " Астана " и някогашен селекционер на националния тим на България Станимир Стоилов. Той се прибра в България след спечелването на четвъртата шампионската купа в Казахстан.

" В последните години българският футбол създава незначителност. Не може, когато имаш незначителност, да очакваш огромни резултати. Клубовете би трябвало да се замислят върху производството и основаването на качествени фрагменти и играчи. След като имаш положителни българи, те ще играят. Трябва да произведем качество и по-късно да приказваме за народен тим. "

" Проблемът не е в националния тим, а в клубовете, които не работят. Повече сме на приказки, повече наш другар или наш деец да работи в школата. А оттова какво качество създава... Ние произвеждаме под междинното качество. Ние произвеждаме под междинното равнище. Мога да ви дам хиляди образци, с цел да разберете на какъв брой ниско равнище ни е футболът. "

" Философията на футбола не е доста комплицирана, в случай че искаш да я схванеш. Тя е една за всички клубове. Всички клубове би трябвало да се развиват, да основават играчи, да вършат резултати и да печелят пари. Който не го схваща, рано или късно напуща футбола като притежател, като треньор или като състезател. Не един и двама притежатели се пробваха и се самоубиха или се самоунищожиха от доста ум. "

" Процесът на разпад в " Левски " върви към този момент девет-десет години, там няма нещо ново. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР