В последните две години Декьонинк Куикстеп е най-успешният колоездачен отбор,

...
В последните две години Декьонинк Куикстеп е най-успешният колоездачен отбор,
Коментари Харесай

"Зеленият" колоездачен отбор: планът на "Куикстеп" да пази околната среда

В последните две години " Декьонинк Куикстеп " е най-успешният колоездачен тим, като завоюва рекорден брой победи на шосето. Белгийският отбор в никакъв случай не се задоволява с малко и постоянно желае да е с крачка пред другите, а за идващите сезони също си е сложил амбициозна задача. Тя обаче не е обвързвана с броя на успехите или успех в някоя от огромните обиколки, а да стане първият тим с нулев въглероден отпечатък.

" Краят на предишното десетилетие беляза огромни промени на нашата планета и сподели какво е въздействието ни върху околната среда. Всички наши дейности имат висока цена, по тази причина е значимо да предприемем ограничения ", описват от " Куикстеп ".

Белгийският отбор разгласи партньорство с компанията, която ще му оказва помощ в това начинание.

" Спортът играе огромна роля в това отношение, като подтиква състезатели и почитатели да пътуват по целия свят на големи дистанции, с цел да стават част от разнообразни съревнования. Ние от " Декьонинк Куикстеп " се отнасяме съществено към всичко това и изчислихме какво е нашето въздействие върху околнаа среда ", прибавят от тима.

Въглеродният отпечатък на тима е еднакъв на 1288 тона въглероден диоксид. Това е все едно да се кара автомобил 179 пъти към света или 539 полета със аероплан от Брюксел до Ню Йорк и назад. Количеството на залесяване, с цел да бъде уловен толкоз доста въглероден диоксид е равно на 3099 футболни стадиони.

Deceuninck – Quick-Step to become the world`s first carbon neutral cycling team and begin a program of cultural and behavioural changes, as part of it #itsstartswithus sustainability campaign, in conjunction with CO2logic.
Read more about it here: https://t.co/tJqbbNZDsopic.twitter.com/3VAOrFqcIW
— Deceuninck-QuickStep (@deceuninck_qst) January 10, 2020

От " Куикстеп " прибавят, че към този момент са подготвени със собствен манифест на измененията. В него колоездачният тим дава обещание да: понижи потреблението на пластмаса в идващите две години и да усили преработването, поощряване на чиновниците, почитателите и сътрудниците си да пътуват повече с велосипед, да продават повече рециклирани артикули на уеб страницата си, понижаване на потреблението на сила в офисите си, разделно събиране на боклуци и потребление на повече биоразградими артикули.

Всички колоездачи и чиновници на " Куикстеп " ще преминат през специфичен курс за стимулирането им в тази тенденция. Също по този начин белгийският тим ще поддържа разнообразни планове за климатични промени.

" Куикстеп " ще употребява и хаштаг #itsstartswithus, с който ще предизвикват разнообразни дела. Колоездачният тим към този момент е подготвен с първите два плана по своя самодейност. Първият е обезпечаване и инсталиране на безвредно водоснабдяване до регион Калиро в Уганда. Освен филантропичните изгоди от него, ще има резултат и върху околната среда. Осигуряването на питейна вода посредством сондажи ще понижи доставките до страната, свързани с транспортни средства, както и ще спре изсичането на дървета, с които водата да бъде преварявана.

Вторият план е в партньорство с CO2logic и е в един от районите най-близки до сърцето на колоездачните почитатели – Мон Венту във Франция. Горите в региона са известни като местообитание на вълци, животното синоним на тима, наричащ себе си Вълчата глутница. В последните години районът е жертва на огромно изсичане, а от " Куикстеп " ще спрат обезлесяването.

Това не е първи сходен план в колоезденето. През 2019 година Обиколката на Италия започва своя самодейност " Карай зелено ". В резултат на нея след края на надпреварата уредниците на Джирото от RCS Sport се похвалиха с рециклирани 73 тона боклуци или 92% от всички събрани по време на конкуренцията.

Американският тим EF Drapac от 2019 година стартира потреблението на електрически автомобили в част от надпреварите, в които взе участие.

Международният колоездачен съюз (UCI) също предизвиква опазването на околната среда и по тази причина вкара по-строги санкции за мятане на бидони тук-там, където няма аудитория.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР