В последните дни от предизвикателната 2020 година маркетолозите вече гледат

...
В последните дни от предизвикателната 2020 година маркетолозите вече гледат
Коментари Харесай

Как да изградите маркетинг стратегия за 2021 година - Част 1

В последните дни от предизвикателната 2020 година маркетолозите към този момент гледат към идващите 365 дни. Времето за обмисляне на маркетинг тактиката към този момент настъпи, а от платформата Three Girls Media разказват няколко съществени стъпки, които марките не би трябвало да подминават в този развой.

Стъпка 1: Равносметката от тази година

Преди да помислите накъде отивате, би трябвало да установите къде сте сега. Какви бяха задачите ви за 2020-а? Кои от тях осъществихте? Имаше ли характерни тактики, които опитахте, и по какъв начин се отразиха те на марката?

Стъпка 2: Прегледайте таргет аудиторията си

Имате ли ясна визия до кой се пробвате да достигнете? Уверете се, че сте уверени в това. Запитайте се:
Откъде получават новините си?Какви приложения употребяват?Как можете да се свържете с тях?Можете ли да извършите нещо, с цел да подобрите метода, по който достигате до тях?
Стъпка 3: Поставете нови цели

След като установите по какъв начин е протекла 2020 година, какво желаете да постигнете през идната? Задайте SMART цели:

S pecific (специфични)

M easurable (измерими)

A ttainable (постижими)

R elevant (релевантни)

T imely (навременни)

Стъпка 4: Брейнсторм на тактики, с които да постигнете задачите си

За всяка цел разпишете нужните действия, с които да я постигнете. Например, в случай че желаете да увеличите трафика към уеб страницата си с 10%, може би ще желаете да се фокусирате върху:
Блог с използване на SEO практикиОрганични изявления в обществените мрежи с отпратка към блога виКампания за реклама в обществените медии с лендинг страница, препращаща към уеб страницата ви
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР