В последните дни на служебното правителство на Румен Радев тайно

...
В последните дни на служебното правителство на Румен Радев тайно
Коментари Харесай

Полк. Диман Георгиев: Тайно през последните дни са вдигнати летателните надбавки във ВВС – от 2 на 3 хиляди лв.

В последните дни на служебното държавно управление на Румен Радев скрито и без транспарантни процедури са увеличени заплати и хонорари в Министерство на защитата. Това нарастване е най-голямо измежду хората от състава на Военновъздушни сили. Така да вземем за пример спомагателните пари към заплатите, които се дават всеки месец като летателни са увеличени от 2 на 3 хиляди лв.. Това разкри по Телевизия СКАТ полковникът от запаса и член на Атлантичедския съвет на България Диман Георгиев. Той е безапелационен, че това няма по какъв начин да е станало без знанието на Румен Радев.

Полковникът зададе основния въпрос – на какво летят тези водачи, с високи хонорари? Георгиев е безапелационен, че нашите МиГ-29 са остарели и не са способни да вземат участие в бойни дейности с нашите сътрудници, нямат системи за различаване, осъществените по тях поправки са ненадеждни. Единствената причина старите руски самолети да са на въоръжение в нашата войска е да има

съображение да се заплащат високи заплати и надбавки на генерали и шефове във Военновъздушни сили,

само че и мотив да отхвърляме да ги дадем на Украйна, с цел да води война с агресора. Чрез увеличените надбавки действително е нормализирано лобито на МиГ-29 към президента. Старите самолети неотложно би трябвало да бъдат свалени от въоръжение, безапелационен е полковник Георгиев. Той изрази позиция, че в случай че е на мястото на нашите сътрудници и съдружници от Съединени американски щати няма да даде скоро нито един натовски аероплан на България, тъй като през последните години с позициите на президента и командваните от него служебни държавни управления сме се посочили като нерешителен съдружник, защитаващ съветски ползи.

Диман Георгиев разяснява и експертните оценки, които са давани в армията за свободно оръжие, което България може да изпрати на Украйна. Като имаме поради каква е позицията на нашия президент за войната, ясно е и каква оценка ще дадат подчинените в армията за свободно оръжие. Изпращаме единствено каски и бронежелетки. Надявам се идната експертиза, която българските генерали ще дадат да може да изпратим оръжие на Украйна и действително и намерено да и помогнем, добави Георгиев.
Полковникът разяснява и различен болен въпрос в армията - огромна част от генералите към президента Радев са на пенсионна възраст и е редно да правят отстъпка път на младите офицери.

Като хибридна провокация Диман Георгиев разгласи и слуховете, че ще изпратим български бойци в Украйна. Тази дезинформация е ориентирана против избирането на проф. Тагарев за министър, добави специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР