„В последните 72 часа се случи нещо, до което никой

...
„В последните 72 часа се случи нещо, до което никой
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Никой не вярваше, но има досъдебно срещу Борисов

„ В последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има формирано досъдебно производство”. Така началникът на кабинета „ Петков” Лена Бориславова разяснява акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислава Горанов и Севделина Арнаудова в извънредно интерво в предаването " На фокус с Лора Крумова " по NOVA.

„ Да забележим дали най-сетне прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който пази ползите на българските жители, а не на избрани политически фигури”, сподели още Бориславова. И дефинира като „ саботаж” това, че дълго време държавното обвиняване е отказвала да образува въпросното досъдебно произвеждане.

Началникът на кабинета акцентира, че няма нищо неправилно в това, че министър председателят Кирил Петков е бил разпитан от проверяващите органи в кабинета си. И акцентира, че тя самата не е участвала на даването на показания.

„ Ако е правилно това, което бе публикувано от Васил Божков в обществените мрежи - че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя открива дали има подготвеност върху този проблем, моето очакване е, че в случай че имат такава връзка, ще можем да забележим същински дейности против проведената незаконна група, настояща в България и ощетяваща бюджета.

Няма по какъв начин да потвърдя тази информация. Няма по какъв начин да я знам. Единственото, на което се уповавам са данните, изнесени от другите участници в това разследване”, разяснява още Бориславова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР