В последните 10 г. в службите упорито се говори, че

...
В последните 10 г. в службите упорито се говори, че
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Всички шефове в спецслужбите в последните 10 г. са назначени след интервю с Пеевски

В последните 10 година в службите настойчиво се приказва, че няма никой назначен на управително място, без да е минал някакво изявление с Пеевски. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ претендентът за народен представител от „ ИТН “ и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

Илко Желязков Желязков (санкциониран от Съединени американски щати по листата „ Магнитски “, който преди дни подаде оставка като член на бюрото за надзор на СРС – б. ред.) в никакъв случай не е бил някакъв шеф в службите за сигурност, като се изключи дребен интервал в ДАТО, съобщи проф. Радулов.

Той разкри, че по време на работата си в службите след 2000 година Желязков е бил хванат да прави услуги на гръцкото разузнаване и на контрабандисти.

Тогава не беше признато кирливите ризи да се изваждат и просто го освободиха. След това, като се смени управлението на службите за сигурност, някой го взе на работа като чиновник под прикритие. След като в ДАНС се знаят всички тези неща за него, по какъв начин този човек е получил допуск до класифицирана информация? Това кореспондира ли с казаното, че ДАНС работи доста добре и громи съветските шпиони? Виждате един човек, който, в случай че го преглеждаме като обвързван със спецслужби, им е нанасял непрестанно честен и финансов ущърб, уточни някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Връзката сред Желязков и Пеевски е забележима, защото те са работили дружно в Държавния запас, това го е изтикало напред в кариерата. Г-н Пеевски кадрува в ДАНС още когато беше определен за началник на Държавна организация „ Национална сигурност “ (14 юни 2013 година – б. ред.). Феноменална беше и бързината, с която на него му беше публикуван допуск до класифицирана информация – за към два дни, а в действителност процедурата трае към шест месеца. Има едно противоречие сред това, което ДАНС би трябвало да прави за допуск до класифицирана информация и това, което действително прави, акцентира проф. Николай Радулов.

Интересно е, че се оказа, че всички уволнени в последно време ръководители на специфични служби, са уволнени, тъй като са страшни борци против съветския шпионаж. Съвсем скоро ще се разбере това в действителност ли е по този начин, тъй като, с цел да се работи при положение по разузнавач, се оставят документални следи. Много ми е забавно по какво са работили. Много ми е забавно какви и какъв брой разработки във връзка с АЕЦ „ Белене “ има, тъй като там загубихме милиарди, какви разработки има по градежа на „ Балкански поток “, който се охраняваше от руснаци. Ако за всичко това няма нито една заведена разработка, тъй като става въпрос за загуби за страната в размер на към 10 милиарда лв., изниква въпросът кой е съветски разузнавач. Ако няма заведена разработка, стартирам да мисля, че специфичните служби са се занимавали с прикриване на съветските шпиони у нас. Скоро ще разберем фактически ли се противопоставяме на съветските шпиони, разяснява претендентът за народен представител от „ ИТН “.

Дълги години ще даваме дан на назначение на правилни, само че некадърни хора в службите за сигурност. Това ще се отрази и на по-бавната реакция за противопоставяне на престъпността. Оказа се, че престъпността не е на улицата, а е във властта, сподели още проф. Радулов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР