В поредния ден на специализирана полицейска операция за спазване на

...
В поредния ден на специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

За пореден ден: МВР залови десетки шофьори с алкохол и наркотици в кръвта

В следващия ден на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата Министерство на вътрешните работи залови десетки, шофиращи след приложимост на алкохол и опиати.

От данните на вътрешното ведомство излиза наяве, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани над 9000 транспортни средства и близо 12 000 водачи и пасажери.

До момента са формирани 2386 фиша и 725 акта за открити административни нарушавания.  В рамките на миналия ден са открити 20 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - девет от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 - с над 1,2 на 1000. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 18 души, а петима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.  

По метода „ линеен надзор “ са тествани 2851 транспортни средства и 3439 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 933 фиша и 261 акта. Трима водачи са управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, четирима – над 1,2 промила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР