В понеделник вечерта на Стената на плача в Йерусалим беше

...
В понеделник вечерта на Стената на плача в Йерусалим беше
Коментари Харесай

Бдение за жертвите: В Израел запалиха 1400 свещи в памет на убитите от Хамас преди месец

В понеделник вечерта на Стената на рева в Йерусалим беше извършено бдение в памет на починалите при нападението на Хамас против Израел тъкмо преди месец.

Роднини и близки възпламениха 1400 свещи в памет на 1400-те жертви, починали при невижданата трансгранична офанзива, осъществена на 7 октомври от бойци на Хамас. Десетки се събраха, с цел да участват на бдението със свещи, което се организира след рухването на нощта.

Израел към момента е в печал поради 1400-те души, убити при кървавото нахлуване на 7 октомври, доста от които цивилни, след които деца, дами и възрастни хора. Специалистите по правосъдна медицина към момента работят по идентифицирането на доста от жертвите. Десетки други фамилиите към момента търсят вести за над 240 израелци, които бяха взети за заложници в Газа,

Върху стените на остарелия град в Йерусалим бяха прожектирани изображения на хора, отвлечени в линията Газа от Хамас. Те бяха похитени по време на смъртоносните трансгранични набези на Хамас против кибуци и израелски военни позиции, граничещи с Ивицата Газа в южната част на Израел. Много израелски младежи, които се бяха събрани на огромен музикален фестивал също бяха отвлечени.

Петима заложници към този момент са на независимост, което дава известна вяра на фамилиите на тези, които към момента са в плен. Миналата седмица Израел заяви за първото избавяне на пленник, жена служеща в армията Ори Мегидиш. По-рано Хамас освободи Джудит и Натали Раанан - майка и щерка - и Йочевед Лифшиц, на 85 година, дружно със 79-годишната Нурит Купър. Хамас съобщи, че ще пусне останалите в подмяна на хиляди палестински пандизчии, държани от Израел, само че израелските управляващи отхвърлиха предлагането.

По рано денем стотици членове на фамилиите на заложници, държани в Газа, се причислиха към поддръжниците си пред Народното събрание на Израел в Йерусалим, с цел да призоват за освобождението на своите близки.

Мащабът на разрушенията от офанзивите на Хамас към момента се усеща от Израел месец по-късно. Израелските военни започнаха опустошителна интервенция в опит да унищожат членовете на групировката, вследствие на която са починали повече от 10 000 палестинци в Газа, съгласно здравните чиновници на територията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР