В понеделник вечер ще бъде проведена церемонията на ФИФА за

...
В понеделник вечер ще бъде проведена церемонията на ФИФА за
Коментари Харесай

Момичето, което никой не познава, но може да спечели повече награди от Меси и Роналдо

В понеделник вечер ще бъде извършена церемонията на ФИФА за най-хубавите футболисти през годината. В лондонския спектакъл "Паладиум " ще забележим огромните звезди Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар, които ще спорят за наградата за най-хубав през 2017.

До тях по аления килим ще изгрее и една 18-годишна венецуелка. Тя в никакъв случай не е играла мач в професионално състезание. Професионално ли? Тя даже не е играла в интернационален мач за дами до 20 години! Всъщност, играе за тима на своя университет Флорида Стейт. И все пак това - тя е номинирана за Най-добър футболист при дамите! Нейното име е Дейна Кастеланос и мнозина експерти я смятат за най-голямата бъдеще звезда в женския футбол. И все пак, сигурно не са били доста тези, които са очаквали нейната номинация в топ 3 дружно с Лике Мартенс от Холандия и американката Карли Лойд.

Надали и самата Кастеланос. "Бях на открито с мой другар плувец. Говорихме си и гледахме шоуто по оповестяването в това време ", споделя тя. "Не можех да допускам. Бях толкоз прочувствена. Моят другар, който също е венецуелец, сподели, че се гордее с мен. После се обадих на майка си вкъщи и тя стартира да плаче. "

Но по какъв начин по този начин 18-годишно момиче без нито мач в професионалния футбол е определено за една от трите най-хубави футболистки за годината?!

Кастеланос кара своята втора година по време на четиригодишния си курс по връзки и е част от организацията с най-стриктни аматьорски правила в спорта. Тя даже няма право да бъде на постерите за мачовете на Флорида Стейт.

Парите са в бъдещето, само че триумфът наподобява без капка подозрение. Тя е лъчезарна, другарски настроена и приказва два езика - същинска маркетинг находка. Това най-вероятно също е повлияло за номинацията, само че тя нямаше да пристигна, в случай че Кастеланос не вкарваше голове като "лида ".

През 2014 на 14 години тя бе голмайстор на Световното състезание до 17 години. Това се случи и на младежката Олимпиадата през същата година, както и на шампионата до 17 години на Южна Америка през 2016. Още пет гола пристигнаха преди 12 месеца на Мондиала до 17 години през 2016.

През този сезон тя има 14 гола в 15 мача за Флорида Стейт и 6 от 9 дуела за Санта Кларита Блу Хийт - калифорнийски тим за експерти и дилетанти, за който тя игра през паузата в колежанското състезание.

Числата са впечатляващи, само че самите попадения още повече. Защото Кастеланос освен вкарва, тя го прави по невероятни способи.

Над всички е невероятният гол непосредствено от центъра, с който тя резервира живи очакванията на тима си против Камерун на Световното състезание. Това попадение бе номинирано за премията Пушкаш за най-хубав гол за 2017. Така Кастеланос ще бъде единствена на церемонията в понеделник, която е номинирана в две категории.



Тя завоюва и наградата за Гол на сезона в американската втора дивизия с сходно осъществяване.



Струва си да видите и идващите осъществявания:







A post shared by Deyna Castellanos (@deynacastellanos) on Nov 1, 2016 at 8:28am PDT

Тя започва с футбола на 5-годишна възраст, когато треньор я вижда да подритва топка в профил на терена по време на подготовка на брат ѝ. Баща ѝ е срещу това щерка му да се занимава с този мъжки спорт, само че желанието ѝ надвива. Преди да заживее в Съединени американски щати, тя тренира в академия на някогашния халф на Борусия Мьонхенгладбах Хуан Аранго.

Сега футболът е единствено едно от провокациите пред нея, тъй като Кастеланос се учи да живее сама, да учи британски и да учи, на 2700 километра от вкъщи.

Докато тя си пробива път на международната сцена, икономическото състояние в родината ѝ не е положително. И Кастеланос знае, че се бори освен за себе си. "Получавам доста известия от хора, които ми споделят да не преставам да работя, че върша горди страната ми, фамилията ми и всички хора, които обичам. Всичко, което върша е да мисля за националния тим и за венецуелците, за фамилията ми и за Венецуела. За мен Венецуела е най-хубавото място. "

Но колкото и симпатична да е Кастеланос, не всички бяха щастливи от номинацията ѝ. Според доста експерти ФИФА толерира бъдещите лице на женския футбол вместо да награди актуалните звезди. Най-голямата изненада бе отсъствието от триото номинирани на Сам Кер. Австралийската сложи връх по голове в американския хайлайф със 17 попадения за Ню Джърси Скай Блу, както и 7 гола за националния тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР