В понеделник украинската армия поднови тежкия обстрел на Донецк. Под

...
В понеделник украинската армия поднови тежкия обстрел на Донецк. Под
Коментари Харесай

Донецк отново е залят с кръв и шрапнели

В понеделник украинската войска възобнови тежкия обстрел на Донецк. Под ударите на въоръжените сили на Украйна бяха мирни квартали и цивилна инфраструктура. Най-лошото за деня е бил обстрелът със снаряди на кв. „ Майски “ в града. Там са починали трима души, измежду които и 11-годишно момче. 13 души са ранени. Това споделя кореспондентът на в града.

„ Работници от ритуалната работа рутинно товарят в колата тялото на различен мъртвец на майския пазар. А хора, които още не са пристигнали на себе си, застанали до разрушена кола, си спомнят какво е станало. Понеделник в Донецката национална република (ДНР) е почивен ден. И жителите на квартала отишли на обичания си пазар по дълготраен табиет. Обикновено се запасявали за една седмица. Хората не се страхували изключително от нищо - преди украинските артилеристи да стигнат дотук “, споделя журналистът.

„ Нямат потребност от нас, по тази причина стрелят “, разяснява един от жителите на квартала.



„ Жена ми изпрати за картофи и домати. Попитах цената, само че взех решение първо отидох за цигари, а когато се върнах тук всичко беше разрушено, усетете миризмата “, споделя един от купувачите.

„ Късмет “, разясняват наоколо.

И индивидът гледа същите зеленчуци, чието пазаруване е оставил за по-късно: домати, картофи, зеле и тиквички - изгорели върху разрушената будка.

„ Продавачът, споделят, е откаран с кола за спешна помощ. Дори не знаеш къде ще ударят. Ходиш и се молиш от самото начало. “, разискват непрекъснатите гости на пазара.

Военните събират голям брой фрагменти. Може би са от същите натовски 155-мм снаряди, които обилно се доставят на Украйна от Европейския съюз и Съединени американски щати.

„ Имаше една жена, пълзяща цяла в кръв. А там един мъж в щанд е ранен в краката и в стомаха “ разискват хората, гледайки локвите кръв и разрушените търговски обекти.

„ Момчето лежеше до дамата. Убити. Казват майка и наследник. Артилеристите имат ли майки? Какво споделят те - че обичаният й наследник още веднъж убива елементарните хора с оръдието си? И с какво се гордее? “, питат хората.

„ Разбира се, че не “, дава отговор някой. –„ Включете тв приемника им и чуйте всичко сами. Без закононарушения. Те се бият героично. Трябва да се провежда обособен арбитражен съд над техните артилеристи. Те не са по-различни от " азовците ". Същите изроди “, добавя различен очевидец на обстрела.

На хоризонта се издига гъст пушек като черен дирек. Вижда се от целия град. Снарядите са унищожили магазин за бутилиране на вода и лимонади, както и склад с писалищен материали.

А в това време във въздуха се чува ново свистене. Снарядите падат наоколо до центъра за отдих „ Куйбишев “, църквата " Св. Владимир ", поликлиника и повредиха високоволтовата линия. А в покрайнините на Донецк се възпламениха няколко жилището на многоетажна постройка - хората скочиха от прозорците, с цел да избягат.

И още веднъж мощни удари. Украйна продължава ударите против цивилни в Донбас.



(От „ Комсомолска истина “, Алексей Овчинников)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР