В понеделник преди обяд над по-голямата част от страната ще

...
В понеделник преди обяд над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Слънцето в неделя ще се покаже само до обяд

В понеделник преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. От югозапад ще стартира ново нарастване на облачността, най-вече междинна и висока, след обяд над Югозападна България към този момент ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд, в планините там – слаб сняг. Вятърът ще отслабне, в Дунавската низина преди обяд към момента ще е сдържан, по здрач в множеството региони ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните – сред 10° и 15°, в София минималната температура ще е минус 1°, а оптималната към 10°.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд облачността, най-вече междинна и висока, ще се усили, само че ще е без превалявания. Северозападният вятър ще отслабне, по здрач ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, в масивите от Западна България със слаби превалявания от сняг, под 1000 метра – и от дъжд. Ще духа сдържан, по билата и мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра към минус 4°.

Във вторник преди обяд към момента на обособени места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд . След обяд преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще се раздра и до вечерта ще намалее. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 13° и 18°. В сряда времето ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, дневните температури ще се покачат с 4-5 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР