В понеделник очаквам ГЕРБ-СДС да дойдат с изпълнен мандат обяви

...
В понеделник очаквам ГЕРБ-СДС да дойдат с изпълнен мандат обяви
Коментари Харесай

15:00, 22/05: Радев чака Габриел с пълна папка

В понеделник чакам ГЕРБ-СДС да дойдат с изпълнен мандат разгласи президентът Румен Радев в Ямбол и добави,  че концепцията за конституционно държавно управление е добра, само че би трябвало да има нормално болшинство, с цел да има държавно управление.

В 15 часа в понеделник президентът ще чака Мария Габриел да върне първият мандат:

„ Очаквам ГЕРБ – Съюз на демократичните сили да дойдат с изпълнен мандат със конструкция и състав на Министерски съвет. След което ще издам декрет  и да се гласоподава в Народното събрание оферти от ГЕРБ-СДС министър-председател. “

Що се отнася до спряганата  концепция за държавно управление на конституционната промяна, Радев съобщи

„ Идеята за конституционно държавно управление е добра, само че дано първо да има нормално болшинство, с цел да има държавно управление. Това е най-важното, с цел да има парламент, който да може да прегледа и въпроса за конституционна смяна “, сподели президентът.

Търсенето на пет гласа, които да поддържат държавно управление на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Радев разяснява по този начин.

„ Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария, би трябвало да има устойчива политика, би трябвало да има ясни правила, сложени върху постоянна основа. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР