В понеделник нова вълна от бомбени заплахи заля няколко български

...
В понеделник нова вълна от бомбени заплахи заля няколко български
Коментари Харесай

Експерт с коментар за бомбените заплахи в български училища

В понеделник нова вълна от бомбени закани заля няколко български учебни заведения. Наложи се евакуация на стотици възпитаници от двете здания на гимназията по туризъм в Русе. В Стара Загора и Бургас управляващите решиха, че образователният развой може да продължи, макар заплахата. От Министерство на вътрешните работи класифицираха заканите като " злоумишлени известия ". Кой стои зад тях и трансформира ли се опасността в нова мода – разяснява зам.-ръководителят на Центъра за проучване на екстремизма и национализма Лъчезар Милушев.

Той напомни, че първата серия от сходни заплашителни известия беше преди предходните избори у нас. С наближаването на локалния избор на 29 октомври – наклонността се повтаря. По думите на специалиста всеки един сигнал се приема за същински. „ Никой няма правото, получавайки подобен сигнал, да го неглижира. Докато пристигна полицията – в границите на 3-5-7 минути, личният състав на учебното заведение и шефът вършат бърз оглед за предмети без притежател. Смисълът е да се направи зона за сигурност към този предмет ”, изясни проекта за деяние Милушев пред Нова. 

Зам.-ръководителят на Центъра за проучване на екстремизма и национализма добави, че решението за евакуация на децата е персонално на шефа, само че без да е открит недоверчив предмет, това не е неотложно.

Той разяснява и офанзивата в Брюксел, при която починаха двама футболни почитатели. По думите му „ това е типична офанзива на уединен вълк ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР