В понеделник граничната служба на Беларус съобщи, че голяма група

...
В понеделник граничната служба на Беларус съобщи, че голяма група
Коментари Харесай

Пътуването на мигрантите от Сирия до Беларус струва по 4 500 долара

В понеделник граничната работа на Беларус заяви, че огромна група мигранти от Близкия Изток и Африка се е отправила към границата на Беларус с Полша. По-късно от там обявиха, че обстановката с бежанците остава извънредно напрегната и към полските ограждения са останали към 2 000 от тях, измежду които доста дами и деца.

Пред сътрудник на РИА Новости мигрантите споделят, че половината от тях имат намерение да стигнат до Англия и никой няма предпочитание да остава в Полша. Бежанците се оплакват, че нямат задоволително храна и вода, а неотдавна е пристигнала пратка с помощи от Червения кръст. По време на диалога мигрантите споделят, че са пристигнали в Беларус от Северен Ирак, а някои от тях са живели в Минск месец и половина.
 Беларус: Европейски Съюз предизвика рецесията с мигрантите Беларус: Европейски Съюз предизвика рецесията с мигрантите
В сряда външният министър на Беларус упрекна Европейски Съюз, че е " предизвикал " спора с мигрантите на границата с Полша, и съобщи, че Минск търси...

Цялото пътешестване от Багдад към Дамаск, а оттова до Беларус е коствало към 4,5 хиляди $. Някои от мигрантите наемали жилища в Минск. За противоположното пътешестване нямали пари, споделя един от тях.

Според личните им разкази, огромна част от бежанците мечтаят да попаднат в Германия през Полша и никой няма желание да се откри в Беларус. Действията си координират благодарение на обществените мрежи и по-специално посредством Facebook. „ Там обсъждаме последните вести. Оттам разбрахме, че ще ни изпратят филантропична помощ. Жените писаха за това, тъй като се нуждаем от вода за децата, с цел да приготвим смеси и мляко за тях ”, споделя един от мигрантите.

Заради изострената през последните дни конюнктура на полско-беларуската граница министерството на информацията на Беларус разгласи, че има подготвеност да спомага в страната да дойдат представители на полски медии, с цел да осветлят обстановката с бежанците. „ В тази връзка провокира отвращение фактът, че полската страна забрани на представители на медиите да работят в граничната зона, което е жестоко нарушаване на правата на публицистите да упражняват своята специалност ”, се споделя в известието.

Решението да се спомага на полските медии в отразяването на тематиката за мигрантите от територията на Беларус „ ще улесни обективното и изчерпателно показване на информацията от зоната на всеобщо наличие на бежанци и ще предотврати разпространяването на откровена дезинформация “.
 Литва с изключително състояние на границата си с Беларус Литва с изключително състояние на границата си с Беларус
Извънредното състояние, оповестено с решение на Сейма (парламента) на Литва по отношение на утежняването на обстановката с незаконната миграция,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР