В понеделник Германия започна разследване срещу Apple за антиконкурентни практики,

...
В понеделник Германия започна разследване срещу Apple за антиконкурентни практики,
Коментари Харесай

Германия разследва Apple за антиконкурентни практики

В понеделник Германия стартира следствие против Apple за антиконкурентни практики, откакто производителят на iPhone стана четвъртият американски софтуерен колос, който беше обиден от сходни следствия, заяви Агенция Франс Прес.

През последните седмици антимонополният орган стартира сходни следствия против Amazon, Гугъл и Фейсбук според нов закон, който влезе в действие през януари, като даде на регулаторите повече пълномощия да се намесват в контрола върху огромните софтуерни компании.
 Русия санкции Apple 12 млн. $ Русия санкции Apple 12 млн. $
Руската федералната антимонополна работа (ФАС) наложи на Apple санкция в размер на 906 милиона рубли (над 12 милиона долара) за нарушава...

Надзорният орган съобщи, че е почнал първия стадий на следствието, с цел да се дефинира

„ Екосистемата, разпростряла се на разнообразни пазари, може да е знак за такава позиция, заемана от дадена компания “, споделиха от институцията. " Подобни властови позиции могат доста да затруднят опълчването на други компании. " Андреас Мунд, който оглавява Федералната картелна работа, съобщи, че неговата работа ще прегледа дали Apple е открила такава цифрова екосистема на няколко пазара към iPhone със личната си операционна система iOS.

„ Основен акцент в следствието ще бъде работата на App Store, защото в доста случаи тя дава опция на Apple да оказва въздействие върху бизнес активността на трети страни “, добави той.

След първия стадий на следствието службата може да прегледа други характерни проблеми, откакто получи тъжби от „ няколко компании против евентуални антиконкурентни практики “.
 Съединени американски щати: Apple усилва вложенията си до 430 милиарда $ за 5 година Съединени американски щати: Apple усилва вложенията си до 430 милиарда $ за 5 година
Apple възнамерява да усили капиталовите си проекти в Съединени американски щати до 430 милиарда $ през идващите пет години, като съобщи, че това ще създа...

Има и недоволство против хипотетичните ограничавания от компанията на потребителите за по отношение на въвеждането на операционната система iOS 14.5.

Жалби са подадени и от разработчици на приложения, оспорващи потреблението на системата на Apple за покупки в приложения.

По-твърдата позиция на Германия против цифровите колоси пристигна на Европейски Съюз през декември, целящ да ограничи силата на интернет колоси, което може да промени метода, по който огромните от Силициевата котловина могат да работят в 27-членния блок.

Тласъкът за стягане на законодателството идва, когато огромните софтуерни компании са изправени пред все по-голям надзор по целия свят, в това число в Съединените щати, където Гугъл и Фейсбук са изправени пред антитръстови каузи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР